Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ξεχάσανε κιόλας..;

Την τακτική της εκ δεξιών πλαγιοκόπησης της κυβέρνησης, από ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις, έχει επιλέξει το κόμμα της ΝΔ, στην προσπάθειά του να επανακάμψει στην κυβερνητική εξουσία. Αυτό φάνηκε έντονα και στη χτεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο Κ. Καραμανλής, όπου κατηγόρησε (άκουσον, άκουσον) τον Κ. Σημίτη ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να προχωρήσει σε "διαρθρωτικές αλλαγές", να κάνει δηλαδή ιδιωτικοποιήσεις, να περιορίσει δραστικά το "σπάταλο κράτος", να προωθήσει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και εν ολίγοις παρουσίασε το σημερινό πρωθυπουργό δέσμιο της κομματικής γραφειοκρατίας...

Αν όμως η ΝΔ πιστεύει ότι έτσι θα εκθέσει το ΠΑΣΟΚ στα μάτια της ολιγαρχίας, πλανάται πλάνην οικτράν. Γιατί οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ μπορεί να μην αμφισβητούν τις καλές - νεοφιλελεύθερες - προθέσεις της ΝΔ, όμως "ψηφίζουν" τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ, για τον απλούστατο λόγο ότι το τελευταίο τούς παραδίδει πεσκέσι τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπου οι διάφοροι Πολυζωγόπουλοι έχουν αποδειχθεί πολύ καλοί βαστάζοι του "κοινωνικού εταιρισμού".

Εκτός αυτού, η σημερινή ηγεσία της ΝΔ θα πρέπει να έχει και πολύ ασθενή μνήμη. Ξέχασαν κιόλας ότι το 1993 η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταδικάστηκε από τη λαϊκή ψήφο, εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσε; Οταν όμως διέρχεσαι κρίση, όπως σήμερα η ΝΔ, τότε είναι φυσιολογικό και τα συμπεράσματά σου να μην έχουν και πολλή σχέση με τη ζώσα πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ