Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΕΕ
Από καλύτερες θέσεις η μάχη

Με δύο αντιπροσώπους - από έναν που είχε στο τελευταίο ΔΣ - συμμετέχει πλέον στο ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων προχτές. Ετσι, η "Αγωνιστική Συνεργασία" μπορεί από καλύτερη θέση να παλεύει για τα συμφέροντα των μικρεμπόρων, να δίνει τη μάχη για προσανατολισμό της ΕΣΕΕ προς όφελος των μικρών εμπόρων και όχι στην υπηρεσία των μεγάλων επιχειρήσεων. Οι συσχετισμοί πάντως που προέκυψαν από τις προχτεσινές αρχαιρεσίες πιστοποιούν ότι η μάχη των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων θα είναι δύσκολη, μέσα σε ένα διοικητικό συμβούλιο που η πλειοψηφία του δεν έχει να παρουσιάσει καμία πραγματική διαφορά σε σχέση με το μέχρι προχτές. Πρώτος σε ψήφους αναδείχτηκε ο συνδυασμός "Εμπόριο 2000" του Χρ. Φώλια που πήρε 10 έδρες, δεύτερος ο συνδυασμός "Ελληνικό Εμπόριο" του Χ. Κεφάλα με 6 έδρες, ενώ από δύο έδρες κατέλαβαν η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" και η "Πανελλαδική Κίνηση Εμπόρων".

Ενδεικτικές για το ρόλο που επιφυλάσσουν οι δύο πλειοψηφούντες συνδυασμοί στην ΕΣΕΕ, είναι οι διακηρύξεις των επικεφαλής τους προχτές, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης. Και οι δύο, μπορεί να ηγούνται διαφορετικών συνδυασμών, στην πραγματικότητα, όμως, πρεσβεύουν τα ίδια πράγματα, στηρίζουν τις ίδιες πολιτικές της επικράτησης του ισχυρότερου που εξυπηρετούν κάθε άλλο παρά τους μικρέμπορους. Και από των δύο τις ομιλίες εξέλειπαν οποιεσδήποτε θέσεις για την προστασία των μικρών εμπόρων από τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, ενώ ο Χρ. Φώλιας επανέλαβε τη θέση που και η προηγούμενη διοίκηση της ΕΣΕΕ με τις γνωστές τακτικές που ακολούθησε διακήρυσσε, ότι δηλαδή "το εμπόριο είναι ένα, οι έμποροι ένα κομμάτι αρραγές και ενωμένο"! Στο ίδιο τσουβάλι, λοιπόν, οι μικρέμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι, με τις πολυεθνικές, το Continent, τον Μαρινόπουλο και τον Κωτσόβολο!

Οπως τόνισε μιλώντας στο "Ρ" ο Αλ. Σπύρου από την "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων": "ο διπλασιασμός των αντιπροσώπων των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων, είναι ένα αισιόδοξο βήμα. Η "Αγωνιστική Συνεργασία" μπορεί να παλεύει από καλύτερες θέσεις για τα συμφέροντα των μικρών μαγαζιών. Οσο για την πλειοψηφία της νέας διοίκησης, δεν έχουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε καλά ότι στις "αποχρώσεις" της θα υπερασπίζεται, όπως και η μέχρι σήμερα, τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρήσεων, θα υλοποιούν τις κυβερνητικές πολιτικές και τις πολιτικές της ΕΕ, για ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου. Η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" δεσμεύεται ότι με τις δυνάμεις που διαθέτει θα ξεσκεπάζει αυτές τις πολιτικές, και τις εκάστοτε τακτικές της ΕΣΕΕ που τις στηρίζουν. Θα καλεί τους εμπόρους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιβίωσής τους και να μην περιμένουν από τέτοιες πλειοψηφίες να τους στηρίξουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ