Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τέρμα στην πολύχρονη αφαίμαξη

Συγκέντρωση και συμβολικός αποκλεισμός της Τράπεζας της Ελλάδας

Συγκέντρωση στις 10 το πρωί και συμβολικό αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου τους, οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της Θεσσαλονίκης. Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χτες οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Εμπόρων, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου (Καπάνι - Βλάλη) δήλωσαν αποφασισμένοι να βάλουν τέρμα στην πολύχρονη αφαίμαξή τους και να αντικρούσουν τα νέα φορολογικά βάρη του προϋπολογισμού. Αναλυτικά ανέφεραν ότι ο προϋπολογισμός του 1998 επιφυλάσσει για τους μικρομεσαίους τη μεγαλύτερη φορολογική αύξηση από όλα τα φορολογούμενα κοινωνικά στρώματα και αυτό γίνεται σε μια περίοδο συνεχούς μείωσης του τζίρου των επιχειρήσεών τους. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την εφαρμογή σκληρής εισπρακτικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής, τονίζοντας ότι όλες οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις φόρων, είναι πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου πληθωρισμού και αυξάνουν το ποσοστό φορολογικών εσόδων του ΑΕΠ. Επίσης καταδίκασαν την άδικη ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος σε βάρος των ΜΜΕ και των άλλων στρωμάτων του πληθυσμού, οι οποίοι όπως είπαν, θα κληθούν να πληρώσουν την έξοδο από την κρίση με 1 τρισ. δραχμές επιπλέον φόρους, χωρίς ανταμοιβή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν και στη ραγδαία άνοδο των επιτοκίων χορηγήσεων δανείων από τις τράπεζες, σημειώνοντας ότι θα φέρει αρνητικές επιπτώσεις στις ΜΜΕ, αφού - όπως εξήγησαν - θα αυξήσει το κόστος του χρήματος και θα διογκώσει την οικονομική δυσπραγία των επιχειρήσεων, έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής και της τιμής στο τελικό προϊόν. Επίσης προειδοποίησαν ότι αυτό θα συντελέσει και στην επιπλέον αύξηση της ανεργίας.

Τέλος αναφέρθηκαν και στα πανωτόκια, χαρακτηρίζοντάς τα ως υπερτοκογλυφία και τόνισαν την άμεση ανάγκη κατάργησής τους, ώστε να μην αφανίζονται ολόκληρες επιχειρήσεις στο βωμό του υπερκέρδους των τραπεζών.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στα προβλήματα των ΜΜΕ βουλευτές της Θεσσαλονίκης όλων των κομμάτων και εκπρόσωποι κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ