Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση

Κανένας δεν έχει εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επικύρωση της νέας δομής του ΝΑΤΟ και της συμμετοχής της χώρας σ' αυτή, τόνιζε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής στις 6 Νοέμβρη και ζητούσε το όλο θέμα να έρθει - τουλάχιστον - για συζήτηση στη Βουλή, πριν τη σχετική σύνοδο των υπουργών Αμυνας της "λυκοσυμμαχίας", στις αρχές του Δεκέμβρη.

Λίγες, σχετικά, μέρες έχουν περάσει από τότε και οι αντιδράσεις, για τη συμμετοχή της χώρας στη νέα δομή του ΝΑΤΟ έχουν πληθύνει. Ακόμη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν τις ανησυχίες και τις έντονες επιφυλάξεις τους.

"Φοβούμαι ότι η αποδοχή μιας τέτοιας ρυθμίσεως (σ. σ. των υποστρατηγείων χωρίς επιχειρησιακή ευθύνη, όπως προβλέπει η νέα δομή του ΝΑΤΟ) θα οδηγήσει σε μια αλλαγή του στάτους κβο στο Αιγαίο. Θα υπάρχει, δηλαδή, μια μορφή συγκυριαρχίας στο χώρο αυτό, ο οποίος κατά 50% αποτελεί εθνικό μας χώρο... Πάνω από 30 χρόνια αγωνιζόμαστε, για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο". Τα προαναφερόμενα ανήκουν στον πρώην υφυπουργό Αμυνας, πτέραρχο ε. α. Ν. Κουρή, από προχτεσινή δήλωσή του στο ρ/σ "Φλας". Αποτελούν και αυτά μια επιπλέον απόδειξη ότι κανένας δεν έχει εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση Σημίτη να προχωρήσει σ' αυτό το ολέθριο για τη χώρα βήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ