Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ξεγύμνωσαν" τον Πειραιά

Εξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υπάρχουν οι προτομές του Βεάκη και της Παξινού. Ανθρωποι που τίμησαν την τέχνη. Αυτό τον χώρο επέλεξε το NEW CHANNEL για να παρουσιάσει καλλιστεία... "Top Models". (Τύφλα να 'χει η Σίντι Κρόφορντ, δηλαδή... ). Στη σκηνή του θεάτρου όπου είχαν παίξει κορυφαίοι, ιστορικοί ηθοποιοί (Βεάκης, Παξινού, Κατράκης, Λαμπέτη, Χορν, Συνοδινού κ. ά.) ανέβηκαν επίδοξες σταρλετίτσες και "φερέλπιδες" νέοι που φιλοδοξούν να σταδιοδρομήσουν στον... ηθικό χώρο του μόντελινγκ. Μάλιστα για τις "σκηνοθετικές ανάγκες" του... θεάματος, εμφανίστηκαν επί της σκηνής του μνημειακού θεάτρου ακόμα και μοτοσικλέτες!!!

***

Ηταν πράγματι βραδιά ντροπής για τη Δημοτική Αρχή του Πειραιά, που έδωσε την άδεια για τέτοια χρήση του θεάτρου (σίγουρα θα έκανε τα κόκαλα του Βεάκη και της Παξινού να τρίζουν...), αλλά συνάμα και λαμπρό δείγμα της "πολιτιστικής" κατάπτωσης, στην οποία οδηγείται η πόλη που γέννησε τον Τσαρούχη και τόσους άλλους δημιουργούς των Γραμμάτων και Τεχνών.

***

Στις 27/11 στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά δεν έγιναν μόνο καλλιστεία, που από μόνα τους καταρρακώνουν το πολιτιστικό και αισθητικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα εκχυδαϊζουν το δώρο της φύσης που είναι το ανθρώπινο σώμα, υποβαθμίζοντάς το στο επίπεδο του εμπορικού και όχι μόνο ...ανταγωνισμού, για την αποκόμιση προσωπικού κέρδους. Ηταν συνάμα και "αποκαλυπτήρια". Αποκαλυπτήρια της ανάγκης αντίστασης στην ολόπλευρη επίθεση της υποκουλτούρας και του σκοταδισμού, που συνειδητά προωθείται από αυτούς που θέλουν να αφοπλίσουν ένα ισχυρό όπλο του ανθρώπου. Την κριτική σκέψη.

Γιάννης ΚΩΣΤΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ