Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική και μουσικοί πάσχουν

Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μουσικών, οργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (της ανταποκρίτριάς μας).-

Οι συνθήκες εργασίας των μουσικών, τα συγγενικά δικαιώματά τους και η διατήρηση της μουσικής παράδοσης των χωρών τους, είναι μερικά από τα θέματα του Συνεδρίου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μουσικών (FIM), που οργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (4-6/12) στη Θεσσαλονίκη.

Τα ντεσιμπέλ που εκπέμπονται σε χώρους όπου παίζεται ελαφρομοντέρνα μουσική είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα απασχολήσει τους συνέδρους μουσικούς. Αιτία της συζήτησης οι διάφορες παθήσεις των μουσικών από την ένταση του ήχου.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που έγινε για λογαριασμό του Πανελλήνιου Συλλόγου Μουσικών, οι μουσικοί πάσχουν κατά 70% από κώφωση, κατά 40% από νευροπάθειες που οφείλονται στην ένταση του ήχου και το 30% των μουσικών παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα, τόσο από την ένταση όσο και από την κακή καλλιτεχνική τους προετοιμασία.

Ο ΠΣΜ, εναρμονίζοντας τις θέσεις του με τη Διεθνή Ομοσπονδία Μουσικών, η οποία εκφράζει σοβαρούς φόβους ότι ο ήχος της παραδοσιακής μουσικής κινδυνεύει να εξαφανιστεί, κατέθεσε πρόταση στο ΥΠΠΟ και ζητά να ηγηθεί των συγκροτημάτων για τη διάδοση και τη διατήρηση της μουσικής των χωρών των Βαλκανίων.Επίσης, ζητά να ιδρυθεί η Ακαδημία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στη Θεσσαλονίκη,ώστε να εκλείψει το φαινόμενο της κακής, συνήθως προφορικής, μεταφοράς της μουσικής μας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις σπουδής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ