Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστικός "Επίλογος"

Πενήντα καταξιωμένοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών σε 528 εικονογραφημένες σελίδες ανασκοπούν κριτικά τα πολιτιστικά δρώμενα της περιόδου Οκτώβρης '96 - Σεπτέμβρης '97,επιχειρώντας να αναδείξουν και τα πολιτιστικά προβλήματα, στον ετήσιο "Επίλογο '97" (εκδόσεις "Γαλιλαίος"), που παρουσιάστηκε χτες.

Ο φετινός τόμος περιέχει τους τομείς: Γράμματα - Ιδέες, Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Κινηματογράφος, ΜΜΕ, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική, Πέραν των Συνόρων.

Το Θέατρο κυριαρχεί, αφού καταγράφονται 326 παραστάσεις από τις οποίες οι 273 ήταν νέες παραγωγές. Στα Γράμματα προσεγγίζονται οι διακυμάνσεις και τάσεις στη λογοτεχνία και παρατίθενται 50 (ως τα "αξιόλογα") βιβλία της χρονιάς.

Τα δρώμενα του '97 στη Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής και στο Φεστιβάλ Αθηνών, περιλαμβάνονται στον τομέα της Μουσικής,ενώ ενδιαφέρουσα είναι η αναφορά στην ελληνική τζαζ.

Κατά εκθεσιακό χώρο, είδος και χρόνο έκθεσης παρουσιάζονται τα Εικαστικά γεγονότα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στον τομέα του Κινηματογράφου παρουσιάζεται η κίνηση των ταινιών το 1997. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κριτική που ασκείται στον Τύπο και στην τηλεόραση. Δε λείπουν η Φωτογραφία,η Αρχιτεκτονική με προτάσεις για μια "ανθρώπινη" πόλη και ο Χορός.

Η έκδοση κοσμείται με χειρόγραφα Ελλήνων λογοτεχνών - προσφορά του Ελληνικού Λογοτεχνικού Ιστορικού Αρχείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ