Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κάθοδος και Ακροπόλ

Βραδιά με ενδιαφέρουσες ταινίες από τον ελληνικό κινηματογράφο, που αυτές τις μέρες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Θα προβληθεί η ταινία του Χρήστου Σιοπαχά "Η κάθοδος των εννέα", βραβευμένη στο 25ο Φεστιβάλ, καθώς και η ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Ακροπόλ". Από τις ξένες ταινίες ξεχωρίζει η ταινία του Τζέιμς Λ. Μπρουκς "Σχέσεις στοργής".

Το "Ακροπόλ" του Παντελή Βούλγαρη είναι ένα αφιέρωμα στη μουσική επιθεώρηση της δεκαετίας του '60, μια ταινία με πλούσιο επιθεωρησιακό θέαμα. Η δεκαετία 1950-60 στη θεατρική Αθήνα σημαδεύεται από τις θεατρικές παραστάσεις του μουσικού θεάτρου "Ακροπόλ". Η πρεμιέρα είναι ένα γεγονός για τους εύπορους της πόλης. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα ένας ιδιόρρυθμος θεατρικός επιχειρηματίας απολύει μία από τις πρωταγωνίστριές του και ψάχνει για αντικαταστάτρια. Παίζουν οι Λευτέρης Βογιατζής, Σταύρος Παράβας, Δέσπω Διαμαντίδου, Σωτηρία Λεονάρδου, Θέμις Μπαζάκα, Κωνσταντίνος Τζούμας κ. α. (ΕΤ - 1 21.20).

"Η κάθοδος των εννέα" του Χρήστου Σιοπαχά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θανάση Βαλτινού. Μια ομάδα ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού βρίσκεται αποκλεισμένη στην Πελοπόννησο και προσπαθεί να εγκαταλείψει τον Ταϋγετο και να βρει διέξοδο στη θάλασσα. Παίζουν οι Χρήστος Καλαβρούζος, Αντώνης Αντωνίου, Βασίλης Τσάγκλος και Ηλίας Γιαννίτσος (ΕΤ-3 22.00). Η ταινία του Τζέιμς Λ. Μπρουκς "Σχέσεις στοργής",περιγράφει τις σχέσεις μιας μητέρας με την κόρη της. Η σχέση μεταξύ τους αλλάζει περνώντας τα χρόνια, καθώς η κόρη μεγαλώνει, παντρεύεται και γίνεται μητέρα. Και οι δύο θα βρεθούν κοντά, κάτω από τραγικές συνθήκες, όταν η κόρη θ' αρρωστήσει. Η ταινία βραβεύτηκε με Οσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και ερμηνείας για την Σίρλεϊ Μακ Λέιν και τον Τζακ Νίκολσον (ΣΤΑΡ 01.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ