Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χωρίς... κανόνες

Καθυστερούν, τελικά εσκεμμένα ή όχι, να συνταχθούν οι κανόνες αυτοδέσμευσης για το διαφημιστικό χρόνο, αφού χτες οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, καθώς και των Ενώσεων Διαφημιστών, Διαφημιζομένων και Καταναλωτών δεν παρουσίασαν πρόταση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ όμως είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τον έλεγχο και να επιβάλει κυρώσεις, σε περίπτωση παραβίασης του διαφημιστικού χρόνου. Τα ενδιαφερόμενα μέλη είχαν δεσμευτεί να καταθέσουν χτες στο ΕΣΡ πρόταση για την κατάρτιση κανόνων αυτοδέσμευσης, ούτως ώστε να ρυθμιστεί το θέμα των διαφημιστικών παραβιάσεων. Ολοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων μελών είχαν δεσμευτεί σε συνάντηση που είχαν με το ΕΣΡ πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες ότι χτες θα κατέθεταν πρόταση αυτοδέσμευσης, κάτι που δεν έγινε. Δεσμεύτηκαν, όμως, να καταθέσουν τις προτάσεις τους στις 16 του Δεκέμβρη.

Ασχέτως όμως εάν ή όχι τα κανάλια και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι τελικά συντάξουν κανόνες αυτοδέσμευσης, το ΕΣΡ θα συνεχίσει τον έλεγχο και μάλιστα ενόψει των εορτών, κάνοντας ιδιαίτερο έλεγχο στη μετάδοση διαφημίσεων που απευθύνονται σε παιδιά. Από την 1η Ιανουαρίου ο καθημερινός έλεγχος για το διαφημιστικό χρόνο των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας θα γίνεται από ιδιωτική εταιρία. Στην περίπτωση παραβιάσεων θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως άλλωστε συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Συζήτηση, όμως, και για την ΕΡΤ θα γίνει στη συνεδρίαση του ΕΣΡ, την ερχόμενη Τρίτη. Στη συνεδρίαση έχει κληθεί ο πρόεδρος της ΕΡΤ Παναγιώτης Παναγιώτου. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των επαφών του ΕΣΡ με όλα τα κανάλια, αλλά και με αφορμή δήλωση του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, η οποία αφορούσε και την ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ