• Πανελλαδική σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα στη Λάρισα, για τον παραπέρα συντονισμό των κινητοποιήσεων
  • - Οι αγρότες της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης και της Αιγιάλειας δίνουν σήμερα βροντερό αγωνιστικό παρών, συνεχίζοντας την πάλη τους, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος, που εφαρμόζουν... - 1997-12-05 00:00:00.0"/>
  • Πανελλαδική σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα στη Λάρισα, για τον παραπέρα συντονισμό των κινητοποιήσεων
  • - Οι αγρότες της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης και της Αιγιάλειας δίνουν σήμερα βροντερό αγωνιστικό παρών, συνεχίζοντας την πάλη τους, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος, που εφαρμόζουν... - 1997-12-05 00:00:00.0" /> Αρχή νέων αγώνων της αγροτιάς | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 14
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    Αρχή νέων αγώνων της αγροτιάς
    • Βροντερό αγωνιστικό "παρών" σήμερα σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αίγιο
    • Πανελλαδική σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα στη Λάρισα, για τον παραπέρα συντονισμό των κινητοποιήσεων

    Οι αγρότες της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης και της Αιγιάλειας δίνουν σήμερα βροντερό αγωνιστικό "παρών", συνεχίζοντας την πάλη τους, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος, που εφαρμόζουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Οι αγρότες της Θεσσαλίας θα συγκεντρωθούν το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, την ώρα που τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και άλλοι αγρότες θα οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

    Στη Θεσσαλονίκη,οι αγρότες της περιοχής θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. έξω από το δικαστικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

    Στο Αίγιο,επίσης η Παναιγιάλεια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αγροτών διαργανώνει συλλαλητήριο στις 10 π.μ. στην πλατεία Λαύρας.

    Οι αγώνες θα επεκταθούν σε πανελλαδικό επίπεδο και το συντονισμό τους θα συζητήσουν αντιπροσωπείες Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, απ' ολόκληρη τη χώρα, σε πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα στην Ενωση Συνεταιρισμών Λάρισας.

    Οι ξωμάχοι της θεσσαλικής γης, έχοντας στο πλευρό τους άλλους εργαζόμενους, άνεργους, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχους και νέους της περιοχής, θα στείλουν, για μια ακόμα φορά, μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης, δηλώνοντας σαφώς και κατηγορηματικώς, προς όλες τις κατευθύνσεις, πως έτσι ή αλλιώς οι "διαφορές" τους, με αυτή την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική θα λυθούν στα "μπλόκα" του αγώνα.

    Θα διαμηνύσουν ότι η πάλη για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, για τη σωτηρία της αγροτικής παραγωγής, για τη διαφύλαξη του αγροτικού εισοδήματος, για να μείνουν οι αγρότες στα χωριά τους και να καλλιεργούν τη γη τους, θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. Μέχρι ν' ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και ν' ανοίξει ο δρόμος για την εφαρμογή μιας άλλης, που θα στηρίζει την αγροτική οικονομία και θα προωθεί την ανάπτυξή της.

    Σήμερα το πρωί, λοιπόν, την ώρα που στο "αγροτοδικείο" της Λάρισας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν άλλες τρεις δίκες αγωνιστών της αγροτιάς - ανάμεσά τους, ξανά, 14 μέλη της ΠΑΣΕ - επειδή συμμετείχαν στις περσινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, οι αγρότες θα "πλημμυρίσουν" την πλατεία της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

    Η προσέλευση στο χώρο του παλλαϊκού συλλαλητηρίου θα γίνει οργανωμένα, όπως αποφάσισε η ΠΑΣΕ. Αγρότες, άλλοι εργαζόμενοι, μαθητές, συνταξιούχοι από τα χωριά και τις επαρχίες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, θα επιβιβαστούν σε εκατοντάδες λεωφορεία, που ναύλωσαν κοινοτάρχες κι άλλοι τοπικοί φορείς, και σε εκατοντάδες ΙΧ αυτοκίνητα, για να πάνε στο κέντρο της Λάρισας.

    Οι Καρδιτσιώτες θα συγκεντρωθούν στις 9 π.μ. στον κόμβο της Ιτέας και όπως εκτιμούν οι ίδιοι, θα ξεπεράσουν τους 4.000.Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι έχουν ναυλωθεί πάνω από 60 λεωφορεία, αλλά και στο γενικότερο αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί στο νομό. Είναι χαρακτηριστικό ότι από προχτές σε πολλά χωριά οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ τους στις πλατείες, διαμηνύοντας ότι, αν και όποτε χρειαστεί, είναι αποφασισμένοι να τα χρησιμοποιήσουν στον αγώνα τους.

    Οι Τρικαλινοί θα συγκεντρωθούν στο Ζάρκο και στη συνέχεια θα πάνε οργανωμένα στο συλλαλητήριο. Ανάλογος προγραμματισμός έχει γίνει για τους αγρότες από τον Αλμυρό,το Βελεστίνο,το Πήλιο κι άλλες περιοχές της Μαγνησίας,καθώς και από τις επαρχίες της Λάρισας.

    Ο κόσμος θα συγκεντρωθεί, σχηματίζοντας οργανωμένα "μπλοκ", σε διάφορα σημεία στις παρυφές της πόλης κι από κει θα πραγματοποιήσουν πορείες, κρατώντας "πανό", πικέτες, μαύρες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, προς το χώρο του συλλαλητηρίου.

    Στη Θεσσαλονίκη

    Αισιόδοξα, για την επιτυχία του σημερινού αγροτοκτηνοτροφικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις περιοδείες της Συντονιστικής Επιτροπής στα χωριά του νομού.

    Η σημερινή κινητοποίηση είναι η απαρχή των νέων αγώνων της αγροτιάς του νομού, απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και τις μεθοδευμένες διώξεις των αγωνιζόμενων αγροτών.

    Παράλληλα, η Συντονιστική των αγροτοκτηνοτρόφων του νομού θα προχωρήσει σε συντονισμό της δράσης της με τους αγρότες της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Ελλάδας. Σήμερα, την ώρα της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Οργάνου θα μεταβεί στη Λάρισα, προκειμένου να μεταφέρει το αγωνιστικό ενωτικό μήνυμα των αγροτών της Θεσσαλονίκης.

    Στο μεταξύ, ξαναχτύπησαν οι αγροτοπατέρες του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της σημερινής κινητοποίησης. Ο γνωστός για τον υπονομευτικό ρόλο του Σπύρος Σαλιάκης,νόθος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού να μην πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, γιατί... "το συντονιστικό όργανο δεν εκφράζει τους αγρότες"! Την πρέπουσα απάντηση στη νέα υπονομευτική του προσπάθεια έδωσε η Συντονιστική Επιτροπή, σημειώνοντας ότι ο ρόλος του είναι καθαρά προβοκατόρικος και διασπαστικός. Παράλληλα, θυμίζει πως πρόσφατα ο Σ. Σαλιάκης διαχώρισε τη θέση του από τους αγωνιζόμενους αγρότες που σύρονται στα δικαστήρια, "αδειάζοντας" κυριολεκτικά τους "συναδέλφους" του.

    Η Συντονιστική Επιτροπή δημιουργήθηκε στη διάρκεια της μεγαλύτερης σύσκεψης που έγινε τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια. Σ' αυτήν πήραν μέρος δεκάδες εκπρόσωποι Αγροτικών - Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Αγροτικών Συνεταιρισμών, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, της οποίας, υποτίθεται, πως ηγείται ο Σπ. Σαλιάκης, της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκατοντάδες αγρότες.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ