Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΟΤΕ
Στοίχισε ο κούκος... αηδόνι

Καταγγελία του Συνδέσμου Ανώτατου Προσωπικού

Ενάντια στο νέο σύστημα επιλογής των διευθυντικών στελεχών του ΟΤΕ, στρέφεται με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ανωτάτου Προσωπικού (ΠΣΑΠ - ΟΤΕ) και κάνει λόγο για αναξιόπιστη και πολυδάπανη διαδικασία, ενώ βάλλει και κατά συγκεκριμένων στελεχών της ηγεσίας του Οργανισμού.

Οπως αναφέρει ο ΠΣΑΠ, με αυτό τον τρόπο η διοίκηση "κατάφερε α) να διαλύσει κάθε έννοια ιεραρχίας, β) να επιβάλει τις δικές της επιλογές, δηλαδή τους γνωστούς "ημέτερους" και γ) να θέσει εκτός υπηρεσιακής δραστηριότητας καταξιωμένα στελέχη, που τόσα πρόσφεραν στον Οργανισμό και τώρα περιφέρονται άεργοι... και πληρώνονται για να μην εκτελούν κανένα έργο..!".

Με το νέο σύστημα αξιολόγησης διευθυντών και υποδιευθυντών, εκατοντάδες στελέχη του ΟΤΕ πέρασαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης από τον περασμένο Απρίλη, για να "κατακτήσουν" τις 165 θέσεις (45 διευθυντών και 120 υποδιευθυντών). Είναι χαρακτηριστικό ότι για κάθε θέση οι υποψήφιοι συνήθως ξεπερνούσαν τις δύο δεκάδες. Το κόστος μάλιστα του Οργανισμού για τον κάθε υποψήφιο δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο και έφτανε περίπου τις 280.000 δραχμές. Το ποσό αυτό μοιράζονταν (εκ περιτροπής) στα 8 μέλη της επιτροπής που απαρτίζονταν από τέσσερις συμβούλους εκτός ΟΤΕ και 4 στελέχη του Οργανισμού. Ετσι, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, με έναν πρόχειρο υπολογισμό, η συνολική επιβάρυνση του Οργανισμού ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια δραχμές.

Βέβαια, δεν είναι μόνο το ζήτημα της οικονομικής επιβάρυνσης του Οργανισμού, αλλά και το γενικότερο κλίμα και οι αντιδράσεις που δημιούργησε το νέο σύστημα, αφού μέσα σε έξι μήνες άλλαξε εξ ολοκλήρου η σύνθεση του διευθυντικού προσωπικού του ΟΤΕ. Πολύ περισσότερο που οι μεγάλης κλίμακας αλλαγές στο προσωπικό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δε θα μπορούσε ν' απορροφήσει τους κραδασμούς, που αναπόφευκτα είχαν σοβαρή επίδραση στην παραγωγική λειτουργία και αποτελεσματικότητα της επιχείρησης.

Μπορεί βέβαια η διοίκηση να κάνει λόγο για υπερβολικές αντιδράσεις, όμως η καταγγελία που διατυπώνει ο ΠΣΑΠ, ότι πολλοί από τους επιλεχθέντες ήταν από πριν βέβαιοι για την επιλογή τους και "μοίραζαν" θέσεις στις διευθύνσεις που θα προϊσταντο, χρήζει πιο πειστικών απαντήσεων.

Τέλος, ο Σύνδεσμος καταδικάζει το φαινόμενο των δεκάδων εξωτερικών συμβούλων, οι οποίοι έχουν γίνει καθεστώς πλέον στον Οργανισμό, που χωρίς να παράγουν απτό έργο αποσπούν τεράστιες αμοιβές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ