Κυριακή 7 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Ο Ντεμάτσι προτείνει "μορατόριουμ" στη βία

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. -

Ο αρχηγός του δεύτερου μεγαλύτερου αλβανόφωνου κόμματος στο Κοσσυφοπέδιο, Αντέμ Ντεμάτσι, απηύθυνε χτες έκκληση για την έναρξη τρίμηνης παύσης τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος σερβικών στόχων.

"Η ειρηνική περίοδος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τη διεθνή κοινότητα για δράση και αποτροπή μεγαλύτερης αιματοχυσίας στην περιοχή" σημείωσε ο Ντεμάτσι, προσθέτοντας ότι στη διάρκεια των προσεχών τριών μηνών οι σερβικές αρχές θα πρέπει να ξανασκεφτούν την "κατασταλτική πολιτική" που ασκούν σε βάρος των Αλβανών της ταραγμένης σερβικής επαρχίας.

Αρχηγοί αλβανόφωνων κομμάτων του Κοσσυφοπεδίου τάσσονται υπέρ της αμερικανικής και ευρωπαϊκής μεσολάβησης στις συνομιλίες τους με τον πρόεδρο της Ν. Ομοσπονδίας της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος αρνείται επίμονα την έναρξη διαπραγματεύσεων τέτοιου είδους.

Η πρόταση Ντεμάτσι εμφανίζεται μετά από τις έντονες ταραχές και επιθέσεις του λεγόμενου "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου" κατά σερβικών στόχων μέσα στον τελευταίο ενάμιση μήνα, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο πέντε ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ