Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
Συνεχείς αποκαλύψεις για τη δράση των κυκλωμάτων

ΒΟΝΝΗ.-

Πανικός και σάλος έχει ξεσπάσει στο γερμανικό υπουργείο Αμυνας, καθώς νέες αποκαλύψεις ήρθαν στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά από το γερμανικό περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ", για τη δράση των νεοναζιστικών ομάδων στο γερμανικό στράτευμα.

Συγκεκριμένα, η πολιτική επιθεώρηση "Ντερ Σπίγκελ" αποκάλυψε ότι απευθύνθηκε πρόσκληση από τη Σχολή Αξιωματικών των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων του Αμβούργου στον "επιφανή" νεοναζιστή Μάνφρεντ Ρέντερ να δώσει διάλεξη με αντικείμενο το ευαίσθητο θέμα του θύλακα του Καλίνινγκραντ!

Το περιστατικό κρατήθηκε μυστικό επί τρία σχεδόν χρόνια, ενώ ο Ρέντερ θεωρείται ένας εκ των ηγετικών "κεφαλών" της παλιάς φρουράς της νεοναζιστικής ακροδεξιάς στη Γερμανία και καταδικάστηκε το 1982 σε δεκατρία χρόνια φυλάκισης για εμπρησμό καταλύματος προσφύγων από το Βιετνάμ, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων στις φλόγες. Ως ηγέτης της φασιστικής - τρομοκρατικής οργάνωσης "Γερμανικές Ομάδες Δράσης" έχει καταδικαστεί επανειλημμένα από το 1972 για ρατσιστική και αντισημιτική προπαγάνδα. Ενώ, αντικείμενο της διάλεξης του Ρέντερ ήταν "η μετοίκηση των Γερμανών του Βόλγα στην περιοχή της Κενιγκσβέργης".

Ο υπουργός Αμυνας Φόλκερ Ρίε,του οποίου την παραίτηση ζήτησαν οι εκπρόσωποι επί θεμάτων ασφαλείας του SPD και των Πρασίνων, Βάλτερ Κόλμπο και Αγγέλικα Μπερ,σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε τη λήψη δραστικών μέτρων και απέδωσε εξ ολοκλήρου την ευθύνη στη διοίκηση του ανώτατου στρατιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ρίε ανακοίνωσε ότι θα απαγγελθεί κατηγορία στον υπεύθυνο για τα προγράμματα επιμόρφωσης της Ακαδημίας, συνταγματάρχη Νόρμπερτ Σβάρτσερ και ότι ο τότε διοικητής της Ακαδημίας και νυν μέλος του επιτελείου του Φ. Ρίε, στρατηγός Χάρτμουτ Ολμπέτερ,θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Το θέμα προκάλεσε και τον πανικό στις ηγεσίες των γερμανικών πολιτικών κομμάτων, που υποχρεώθηκαν όλες, μηδεμιάς εξαιρουμένης, να το θέσουν σήμερα στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ