Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Ζωτικής σημασίας η αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους

Εκδήλωση συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό

Τη συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί τη δημιουργία δικού του ανεξάρτητου κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εξέφρασαν εκπρόσωποι ελληνικών οργανώσεων και φορέων, αλλά και αραβικών χωρών, που συμμετείχαν στην εκδήλωση η οποία οργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης στη ΓΣΕΕ. Η χτεσινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, όπως έχει ανακηρυχτεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η 29η Νοεμβρίου, αλλά και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από το διαμελισμό της Παλαιστίνης, 30 χρόνων από τον πόλεμο του 1967 και 10 χρόνων από την έκρηξη της παλαιστινιακής εξέγερσης - Ιντιφάντα.

Στις παρεμβάσεις τους οι ομιλητές, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Α. Αμπντάλα, η εκπρόσωπος του Γραφείου Πληροφοριών του ΟΗΕ Μ. Γόντικα, και η εκπρόσωπος της ΕΕΔΔΑ Τ. Γαζή αναφέρθηκαν τόσο στο διαμελισμό της παλαιστινιακής γης με απόφαση του ΟΗΕ το 1947 με την ίδρυση του Ισραήλ, όσο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ισραηλινοπαλαιστινιακή "ειρηνευτική διαδικασία", που άρχισε πριν από 3 χρόνια, εξαιτίας της αδιαλλαξίας του Ισραήλ και της άρνησής του να σεβαστεί τα αναφαίρετα εθνικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή των ευρωπαϊκών χωρών. Οπως υπογραμμίστηκε από τους ομιλητές ο παρατεταμένος αποκλεισμός της Δυτικής Οχθης, της Λωρίδας της Γάζας και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ έχει οδηγήσει τον Παλαιστινιακό λαό στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, καθώς δεν μπορεί να εργαστεί, να νοσηλευτεί, να προμηθευτεί φάρμακα και τρόφιμα. Τα μεγαλύτερα θύματα της κατάστασης αυτής είναι παιδιά και ηλικιωμένοι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι πρεσβευτές της Αιγύπτου, της Αλγερίας, του Ιράν και της Συρίας, εκπρόσωποι του Μαρόκου, του Ιδρύματος Μεσογειακής Συνεργασίας, των συλλόγων Παλαιστινίων φοιτητών και της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ