Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο "σφυρί" διατηρητέος κινηματογράφος

Στον παλιό θερινό κινηματογράφο "Ορφέα" της πόλης των Ιωαννίνων αναφέρονται με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, οι βουλευτές του ΚΚΕΑποστόλης Τασούλας και Μαρία Μπόσκου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κείμενο της Ερώτησης, "αλγεινή εντύπωση και αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους των Ιωαννίνων το γεγονός της εκποίησης από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) του οικοπέδου - θερινού κινηματογράφου "Ορφέα" στο κέντρο της πόλης. Κι αυτό επειδή: ενώ ο "Ορφέας" ήταν χαρακτηρισμένος ως "διατηρητέο", αποχαρακτηρίστηκε με περίεργο, ύποπτο και σκανδαλώδη τρόπο.Στη συνέχεια πουλήθηκε από την ΚΕΔ σε ιδιώτη,χωρίς πλειστηριασμό και σε εξευτελιστική τιμή (!!!). Η ΚΕΔ μάλιστα αρνήθηκε να παραχωρήσει το μερίδιό της (30%) στο Δήμο Ιωαννιτών. Αρνήθηκε ακόμα και να το πουλήσει στο Δήμο" (!).

Οι κομμουνιστές βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς: "Γιατί αποχαρακτηρίστηκε το διατηρητέο "Ορφέας" στο κέντρο της πόλης και μάλιστα με ύποπτες και σκανδαλώδεις διαδικασίες; Γιατί δεν παραχωρήθηκε ή έστω δεν πουλήθηκε στο Δήμο; Ποιες είναι οι ευθύνες για τα παραπάνω και πώς θα καταλογιστούν στους υπευθύνους; Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να επαναχαρακτηριστεί ο "Ορφέας" και να μην αλλάξει χρήση;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ