Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκτός... οι συμβασιούχοι

"Κόβονται" οι συμβασιούχοι από την ΕΡΤ, αφού η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει παράταση έξι μηνών (όπως ζητούν οι συμβασιούχοι) και θα εφαρμόσει το νόμο. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από τα όσα είπε χτες στους τηλεοπτικούς συντάκτες ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος μάλιστα θεωρεί ότι το μέτρο αυτό είναι "εξυγιαντικό" για την ΕΡΤ. Το τελευταίο διάστημα, ως γνωστόν, και ενόψει της άμεσης εφαρμογής της διάταξης, που αφορά στην οριστική λήξη των συμβάσεων έργου για πάγιες ανάγκες, έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στην ΕΡΤ, αφού πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι, που δουλεύουν με συμβάσεις έργου, θα βρεθούν εκτός ΕΡΤ. Ο υπουργός υποστήριξε ότι δε θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην τηλεόραση, αλλά και στην ΕΡΑ, όπου ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού εργάζεται με συμβάσεις έργου, αφού "έχει προσωπικό για να λειτουργήσει". "Δεν είναι αξεπέραστα τα εμπόδια και η ΕΡΤ πρέπει ν' αντιμετωπίσει αυτή την αλλαγή", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τύπου.

Ο Δημήτρης Ρέππας στις παρατηρήσεις των συντακτών για τις ειδησεογραφικές εκπομπές της ΕΡΤ και για την έλλειψη αντικειμενικότητας, έριξε το "μπαλάκι" στην ΕΣΗΕΑ, λέγοντας ότι "μόνο η ΕΣΗΕΑ μπορεί να συζητήσει" με τους υπεύθυνους της ΕΡΤ. Και έκανε μάλιστα την παρατήρηση, ότι δεν είδε την ΕΣΗΕΑ να βγάζει κάποια ανακοίνωση μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή της ΝΕΤ, για τις καταγγελίες για κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Ανοιχτά, όπως είναι γνωστό, παραμένουν και πολλά προβλήματα, που αφορούν στο χώρο των ΜΜΕ, αφού ακόμη εκκρεμούν οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές άδειες. Ο Δημήτρης Ρέππας, σχετικά με τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών των περιφερειακών καναλιών για το χάρτη συχνοτήτων, είπε ότι ουδείς δεν έχει καταθέσει άλλη πρόταση και ότι η δεύτερη προκήρυξη των τηλεοπτικών συχνοτήτων θα δημοσιευτεί μετά τις γιορτές. Μετά τη δεύτερη δημοσίευση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τους φακέλους σε διάστημα ενός μηνός. Σε σχέση με την καθυστέρηση των προσλήψεων στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, η οποία είναι και μία από τις αιτίες που δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί στο έργο του, είπε ότι μεταξύ των άλλων προσλήψεων που εκκρεμούν (17 από το ΑΣΕΠ και 8 με οκτάμηνες συμβάσεις) υπάρχει έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο για 9 προσλήψεις με σύμβαση έργου.

Ο Δημήτρης Ρέππας αναφέρθηκε και στην 5η Ευρωπαϊκή Υπουργική Διάσκεψη, που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 11 και 12 Δεκέμβρη με θέμα: "Η κοινωνία των πληροφοριών: μία πρόκληση για την Ευρώπη". Επισήμανε ότι οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν νέα δεδομένα, αφού τα θέματα αυτά αγγίζουν βασικά δικαιώματα του ανθρώπου. Η ελληνική πλευρά θα ζητήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης να προχωρήσει στη δημιουργία πρωτοκόλλου για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα του πολίτη στη λεωφόρο των επικοινωνιών.

Κ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ