Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Χριστουγεννιάτικος μποναμάς

Η Λοκομοτίβ Μόσχας αντίπαλος στα προημιτελικά. Αισιοδοξία για πρόκριση στην τετράδα του Κυπελλούχων

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη Γενεύη. Την είσοδό της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων η ελληνική ομάδα θα τη διεκδικήσει (5-19/3) από τη Λοκομοτίβ Μόσχας, τη θεωρητικά ασθενέστερη από τις επτά υποψήφιες. Το αποτέλεσμα της χτεσινής κλήρωσης σκόρπισε αισιοδοξία και χαμόγελα στις τάξεις των "κιτρινόμαυρων", που πλέον κάνουν ακόμα και φωναχτά μεγάλα όνειρα...

Ο Ντουμιτρίου προσπάθησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, αλλά παραδέχτηκε πως η "θεά" αντιμετώπισε ευνοϊκά την ομάδα του: "Είναι αρκετά καλή κλήρωση. Πρέπει ν' αναγνωρίσουμε ότι η Λοκομοτίβ είναι υποδεέστερη από Τσέλσι ή Στουτγκάρδη. Ισως όμως τα ίδια θα λένε και οι Ρώσοι. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. Πρέπει ν' αποδείξουμε στο γήπεδο την ανωτερότητά μας".

Τον προπονητή τον ικανοποιεί η διεξαγωγή του πρώτου αγώνα στην Ελλάδα λόγω της τιμωρίας Καλιτζάκη, Κωστένογλου, αλλά και της προοπτικής να είναι καλύτερος ο καιρός στα τέλη Μάρτη, συγκριτικά με την αρχή του μήνα στη Ρωσία. Οσο για την απουσία του κεντρικού αμυντικού διδύμου, πιστεύει πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Αυτό που τον απασχολεί κυρίως είναι πώς η ΑΕΚ θα πετύχει στις 5 Μάρτη όσο γίνεται περισσότερα γκολ χωρίς να δεχτεί κανένα.

Οι μετεγγραφές

"Κάνοντας την ανάγκη του φιλότιμο" αρκετές φορές τόνισε την εμπιστοσύνη του στο υφιστάμενο δυναμικό, υποστηρίζοντας πως οι μεταγραφικές κινήσεις (Μανωλάς, Σέμπουε και εκτός απροόπτου Δώνης) τον ικανοποιούν. Για το "ναυάγιο" στην υπόθεση Παντούρου έριξε τα βάρη στη στάση της Μπενφίκα, προσθέτοντας ότι ψάχνει για έναν χαφ και έναν επιθετικό, "αλλά αυτή την εποχή είναι δύσκολο".

Πάντως, η επισήμανση πως από τους δύο που μπορούν να δηλωθούν στην ΟΥΕΦΑ "ο ένας θα είναι μάλλον ο Μανωλάς", ενώ για την άλλη θέση υπάρχουν ήδη δύο υποψήφιοι (Σέμπουε, Δώνης) από πολλούς θεωρείται ως έμμεση ανακοίνωση του τέλους στις μετεγγραφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ