Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ 4 - 2
Γλυκιά ήττα

Η ελληνική ομάδα πήρε την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Τ' όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η Εθνική ελπίδων κατάφερε χτες να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παρά την ήττα της στο Νόριτς από την Αγγλία με 4 - 2. Τώρα οι παίχτες του Γ. Κόλλια πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γερμανίας, ώστε ν' αποκτήσουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την είσοδό τους στον τελικό.

Μέχρι τότε όμως υπάρχει αρκετός καιρός. Προς το παρόν ας χαρούμε την επιτυχία και συνάμα ας ηρεμήσουμε, αφού το χτεσινό παιχνίδι ήταν αυστηρώς απαγορευμένο για καρδιακούς... Τ' όνειρο γινόταν εφιάλτης πότε για τη μια ομάδα και πότε για την άλλη, ενώ η αγωνία σταμάτησε με το σφύριγμα της λήξης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 22' με κεφαλιά του Χέσκεϊ άνοιξαν το σκορ. Ομως 6' αργότερα ο Κωνσταντινίδης από μια κεφαλιά πάσα του Λυμπερόπουλου μπήκε και απ' το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε. Η απογοήτευση και ο πανικός των Αγγλων έφερε το 1 - 2 αφού από συρτή σέντρα του Δερμιτζάκη ο Χολ την έστειλε στα δίχτυα (29'). Ομως στο 33' και πάλι με κεφαλιά του Χέσκεϊ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν.

Στην επανάληψη οι παίχτες μας δεν μπήκαν με την απαιτούμενη δύναμη και κλείστηκαν στην περιοχή. Η συνεχής πίεση έφερε τα λάθη, δύο από τα οποία μετατράπηκαν σε ισάριθμα γκολ. Σουτ από τους Οουεν και Χολ στο 60' και το 78' αντίστοιχα έφεραν τους Αγγλους ένα τέρμα πριν την πρόκριση. Τελικά ευτυχώς για τους "γαλανόλευκους" δεν τα κατάφεραν.

ΑΓΓΛΙΑ: Ράιτ, Σιμέκα, Σέραμ (50' Σκόουκροφτ), Ντούμπερι (57' Μπούλοκ), Φέρντιναρντ, Χολ, Γκάλαχερ, Λομπάρντ, Χέσκεϊ, Οουεν, Μάρεϊ.

ΕΛΛΑΔΑ: Σ. Λυμπερόπουλος, Μαυρογενίδης, Δερμιτζάκης (57' Κατσούρης), Αλεξόπουλος (45' Μπασινάς), Αντζας, Γκούμας, Καραγκούνης (54' Κουλακιώτης), Κιάσσος, Κωνσταντινίδης, Ν. Λυμπερόπουλος, Στολτίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ