Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΥΠΕΛΛΩΝ
Ευνοημένη η... Ελλάδα

Προϋποθέσεις για κατοχύρωση της 8ης θέσης στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ μετά τη χτεσινή κλήρωση

Διπλά κερδισμένη έβγαλε την Ελλάδα η κλήρωση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, αφού, εκτός από τα χαμόγελα για την αντίπαλο της ΑΕΚ, τα πράγματα ήρθαν ευνοϊκά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Και αυτό γιατί η Σλάβια Πράγας κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ισχυρή Στουτγκάρδη και έτσι οι ελπίδες της Τσεχίας να προχωρήσει στη διοργάνωση, αλλά και ειδικότερα για κάποιο θετικό αποτέλεσμα στις δυο αναμετρήσεις μειώθηκαν αισθητά. Υπενθυμίζεται ότι η Τσεχία αποτελεί τον σημαντικότερο αντίπαλο για τη χώρα μας στη διεκδίκηση της πολυπόθητης 8ης θέσης στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, που δίνει δύο θέσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα ζευγάρια του Κυπελλούχων είναι: Ρόντα Κερκρέιντ (Ολλανδία) - Βιτσέντζα (Ιταλία), Μπέτις Σεβίλλης (Ισπανία) - Τσέλσι (Αγγλία).Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 5 Μάρτη και οι επαναληπτικοί στις 19.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Τελικά οι Γερμανοί δεν τον γλίτωσαν τον... εμφύλιο στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού τα... τερτίπια της κληρωτίδας έφεραν την Μπάγερν Μονάχου να καλείται να αντιμετωπίσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ σε ένα γερμανικό ντέρμπι, ευρωπαϊκού όμως χαρακτήρα. Η τρίτη γερμανική ομάδα Μπάγερν Λεβερκούζεν θα αναμετρηθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην έδρα της.

Η ομάδα - έκπληξη της πρώτης φάσης, Ντιναμό Κιέβου, θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους, έχοντας το πλεονέκτημα της ρεβάνς στην έδρα της, ενώ η Μονακό θα υποδεχτεί στην έδρα της τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 4 Μάρτη και οι επαναληπτικοί στις 18 του ίδιου μήνα.

Το ΟΥΕΦΑ

Ιταλογερμανική μονομαχία θα έχουμε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αφού η Ιντερ θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε. Τα υπόλοιπα ζευγάρια: Αγιαξ - Σπάρτακ Μόσχας, Λάτσιο - Οσέρ, Ατλέτικο Μαδρίτης - Αστον Βίλα.

* Τις έδρες στις οποίες θα γίνουν οι τελικοί των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ, στο περιθώριο της κλήρωσης για τις προημιτελικές φάσεις των τριών διοργανώσεων.

Το νεόκτιστο γήπεδο του Αγιαξ, το "Αμστερνταμ Αρίνα", θα φιλοξενήσει κατά πάσα πιθανότητα τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 20 Μάη. Πάντως η ΟΥΕΦΑ έχει προειδοποιήσει τους Ολλανδούς πως αν δε διορθώσουν κάποιες ατέλειες, τότε ίσως η έδρα αλλάξει.

Στη Στοκχόλμη και το στάδιο "Ρασούντα" στις 13 Μάη θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ενώ ο τελικός του ΟΥΕΦΑ, που φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού είναι μονός, θα γίνει στο "Παρκ ντε Πρενς" του Παρισιού στις 6 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ