Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΗΣ - ΜΑΝΡΕΣΑ 96 - 74
Πρόκριση... φτώχεια και φιλότιμο

Οι απλήρωτοι Αρειανοί ανέτρεψαν το -17 και πήραν θριαμβευτικά την πρόκριση στους "16"

Οπου υπάρχει... φτώχεια, περισσεύει το φιλότιμο. Μία μέρα μετά τη δημόσια κατηγορία σε βάρος της διοίκησης του συλλόγου για την αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών της υποχρεώσεων, οι παίκτες του Αρη απέδειξαν ότι και μπάσκετ γνωρίζουν και την ομάδα τους αγαπάνε. Οι 17 πόντοι με τους οποίους η Μανρέσα παρατάχτηκε στο γήπεδο, αποδείχτηκαν ελάχιστοι για να βγάλουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης εκτός διοργάνωσης. Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο σφράγισαν με την εκτελεστική τους δεινότητα ο Π. Λιαδέλης και ο Π. Ορτίθ, ο Αρης επικράτησε της ισπανικής ομάδας με 96 - 74.

Το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τον Αρη και τον Ευθ. Κιουμουρτζόγλου. Ο προπονητής των "κιτρίνων" παρέταξε την ομάδα με χαμηλό σχήμα, στοχεύοντας να διεκδικήσει τη νίκη από την περιφέρεια. Η επιλογή δεν του βγήκε, καθώς ο Μπόνι που προτιμήθηκε αντί του Αγγελίδη στην πεντάδα, έσπασε τα καλάθια, ενώ ο Πάσπαλιε έκανε το χειρότερό του παιχνίδι στην Ελλάδα. Ευτύχησε όμως στη δεύτερη επιλογή του, να κουράσει τον αντίπαλο πλέι μέικερ. Ο σαραντάχρονος Χ. Κρέους έχοντας να αντιμετωπίσει σε τακτά χρονικά διαστήματα πότε τον Σοκ και πότε τον Σιούτη, έμεινε από δυνάμεις στην επανάληψη. Η Μανρέσα έχασε τη δύναμή της και ο Λιαδέλης ανέλαβε μόνος του να στείλει τον Αρη στην επόμενη φάση. Στο ημίχρονο ο Αρης προηγήθηκε 48 - 39 και για πρώτη έφτασε στην πολυπόθητη διαφορά στο 30' (74 - 56). Οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν κι η διαφορά εκτοξεύτηκε και στους 26 πόντους (86 - 60).

Ο Αρης απέδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αρκεί φυσικά να λύσει σύντομα τα προβλήματά του. Στην επόμενη φάση κατά 99% θα αντιμετωπίσει την τουρκική Γαλατασαράι.

ΑΡΗΣ: Ορτίθ 24, Λιαδέλης 30 (1), Σοκ 11 (1), Πάσπαλιε 2, Σιούτης 3 (1), Γαλακτερός 8 (2), Ναχάρ, Αγγελίδης 12 (2), Μπόνι 6.

ΜΑΝΡΕΣΑ: Καμπντεβίλα 11 (1), Κρέους 15 (3), Σάλιερ 17, Βάσκεθ 16 (2), Αλστον 14, Μοράνγα, Γκονζάλεθ 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ