Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παιχνίδια της τύχης

ΠΑΟΚ και Ιωνικό έφερε αντιμέτωπους η κλήρωση για τη φάση των "16". Βέροια - Ξάνθη το άλλο ζευγάρι Α' Εθνικής

Τα... νάζια της τύχης. ΠΑΟΚ - Ιωνικός εκτός από την κόντρα τους για τη θέση που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ (4ος, 5ος αντίστοιχα) πρέπει τώρα ν' αναμετρηθούν και για την πρόκριση τους στους "8" του Κυπέλλου. Από την "ετυμηγορία" της χτεσινής κλήρωσης αυτές οι δύο ομάδες μαζί με τις Βέροια και Ξάνθη μπορούν να υποστηρίζουν πως η "θεά" στάθηκε τυφλή... γι' αυτές. Είναι η τετράδα των σωματείων της Α' Εθνικής που θα "διασταυρώσουν τα ξίφη τους".

"Ψιλοάτυχος" μπορεί να θεωρηθεί και ο ΟΦΗ που, από τις εκπροσώπους της Β' Εθνικής θα συναντήσει τη θεωρητικά ισχυρότερη, δηλαδή τον Αρη. Σαφέστατα ευχαριστημένος είναι ο Παναθηναϊκός, που λογικά δεν πρόκειται να δυσκολευτεί με τον Πανσερραϊκό, καθώς και ο Ολυμπιακός ή ο Ηρακλής (24/12) όπου ο νικητής καλείται ν' αντιμετωπίσει τον Εδεσσαϊκό.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Αργ. Λίβας, υποστήριξε πως "έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας γι' αυτό δε μας απασχολούσε ποιος θα 'ναι ο αντίπαλος. Στόχος μας παραμένει η κατάκτηση. Πιστεύω πως τα δύο παιχνίδια θα κυλήσουν ομαλά με τελικό νικητή τον ΠΑΟΚ". Ο Γ. Γκμοχ ανακήρυξε τον ΠΑΟΚ ως τον "δυσκολότερο αντίπαλο που θα μπορούσε να βγει. Δεν υπάρχουν προγνωστικά, είναι δύο ντέρμπι. Θα παλέψουμε την πρόκριση σώμα με σώμα και ό,τι βγει".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου, Θ. Γιαννακόπουλος, υποσχέθηκε πως θα γίνουν προσπάθειες αναβάθμισης του θεσμού. Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχουν σκέψεις όπως η επαναφορά των αγώνων νοκ-άουτ "που θ αυξήσουν τις πιθανότητες εκπλήξεων, αφού σ' έναν αγώνα όλα μπορούν να γίνουν".

Τα οκτώ ζευγάρια που θα συναντηθούν στις 8 και 28 Γενάρη: Βέροια - Ξάνθη, Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός, ΟΦΗ - Αρης, Αιγάλεω - Καλαμαριά, Απόλλωνας Λαρ. - Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΟΚ - Ιωνικός, Ορφέας Αλεξ. - Πανιώνιος και ο νικητής της συνάντησης Ολυμπιακού - Ηρακλή με τον Εδεσσαϊκό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ