Σάββατο 20 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίσταση με το λαό ο δρόμος του ΚΚΕ

Εκδήλωση στην Κατερίνη για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Στην Κατερίνη, σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, που οργάνωσε η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, παραβρέθηκε και μίλησε, χτες, ο Σπύρος Χαλβατζής μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία του Κόμματος, στάθηκε στη σημερινή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η χώρα για να τονίσει, ανάμεσα στα άλλα:

"Σήμερα η κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της αστικής τάξης στην επιδίωξή της, να διεισδύσει οικονομικά, πολιτικά στα Βαλκάνια και στις πρώην σοσιαλιστικές δημοκρατίες της Σοβιετικής Ενωσης, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Σε πολλές περιπτώσεις, πίσω απ' αυτή την προσπάθεια ενδεχομένως να βρίσκονται αμερικανικές πολυεθνικές. Ισως οι "εκσυγχρονιστές" να αισθάνονται ως μικροί ιμπεριαλιστές και παίρνουν αυτές τις "πρωτοβουλίες", περιμένοντας να τους τοποθετήσουν οι Αμερικανοί σε μια "καλή" θέση στην εκτίμησή τους".

Αναφερόμενος στην προοπτική, ο Σπ. Χαλβατζής θα τονίσει:

"Σήμερα, όπως και πάντα, δύο δρόμοι χαράσσονται στην πορεία της χώρας μας:

Ο πρώτος είναι αυτός της υποταγής, του συμβιβασμού, της προσαρμογής στις εντολές του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο δρόμος της "νέας τάξης πραγμάτων", που εμπεδώνει ο ευρωαμερικάνικος ιμπεριαλισμός διά πυρός και σιδήρου. Είναι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και αποδέχονται η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο δεύτερος είναι αυτός της αντίστασης, της ρήξης, της συσπείρωσης των αγωνιστικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ο δρόμος που σαλπίζει το ΚΚΕ. Αυτός που οδηγεί στη διαμόρφωση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου πάλης του λαού και της νεολαίας.

Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο κάθε είδους ρεφορμιστές, ή άλλοι που συμβιβάστηκαν με το σύστημα και υποτάχτηκαν στη λογική του.

Σ' αυτήν την πορεία, μαζί με το ΚΚΕ, βαδίζουν και πολλά άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο. Ενώ εμφανίζεται μια θετική πορεία στην ανασύνταξη των αγωνιστικών δυνάμεων. Μέρα με τη μέρα, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η πρόοδος αυτή του κομμουνιστικού κινήματος θα συμβάλει σύντομα σε μια νέα έφοδο των δυνάμεων της εργατικής τάξης και του κομμουνιστικού κινήματος σε όλον τον κόσμο. Κι αυτοί που βιάστηκαν, πριν λίγα χρόνια να πανηγυρίσουν και να πουν ότι "τώρα τελειώσαμε με τους κομμουνιστές", ήδη διαψεύδονται από την ίδια τη ζωή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ