Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικές προτάσεις και βραβεία

Δέκα προτάσεις ανάπτυξης σχεδίων ταινιών στα πλαίσια του προγράμματος "Νέα ματιά", 5 στο πρόγραμμα "Τομή" και 19 στο πρόγραμμα "Ορίζοντες" εξέτασε το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στη συνεδρίαση της 11/12 και από αυτές ενέκρινε τελικά τις εξής 11: Στη "Νέα ματιά" τις ταινίες "Εξομολόγηση" του Γιώργου Αγαθονικίδη,"Στην άκρη της καρδιάς" του Γιάννη Οικονομίδη και "This is a girl, that is a boy" της Αθανασίας Δρακοπούλου.

Στους "Ορίζοντες" τις ταινίες "Ελληνικός Θάνατος" του Γιάννη Τυπάλδου,"Το περιβόλι του παπά" της Ελένης Αλεξανδράκη,"Πανδώρα" του Γιώργου Σταμπουλόπουλου,"Η κακοσμία της ομορφιάς" του Δημήτρη Γιαζουτζάκη,"Το πλήρωμα του χρόνου" του Νίκου Γραμματικού,"Voyage in blues" της Φωτεινής Σισκοπούλου,"Η Αντωνία των δρόμων" της Βασιλικής Ηλιοπούλου και "Ο μυστικός Νοέμβρης" του Τάκη Παπαγιαννίδη.

  • Η ταινία του Μπόγκνταν Νιμιτρέσκου "Θάλασσα, θάλασσα" (Γερμανία - Ρουμανία 1994) πήρε το πρώτο βραβείο ταινίας μεγάλου μήκους (1 εκ. δρχ. από το ΕΚΚ) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αρχαίας Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους που τέλειωσε το Σάββατο 13/12. Β βραβείο ταινίας μεγάλου μήκους "Το αγόρι από τον πλανήτη Ερμή" του Μάρτιν Ντάφι (Βρετανία - Ιρλανδία 1996). Βραβείο σκηνοθεσίας: "Ο βασιλιάς των μασκών" του Γου Τιαν Μινγκ (Κίνα 1996). Βραβείο ταινίας μικρού μήκους: Από κοινού "Το ψάρι του όζοντος" της Ινγκεμποργκ Τόργκερσεν (Νορβηγία 1996), "Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου" του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου (Ελλάδα 1997). Βραβείο του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας (500.000δρχ.): "Ο φίλος μου Τζο" του Κρις Μπόουλντ (Γερμανία - Ιρλανδία - Βρετανία 1995). Ειδική μνεία: "Η ζωή μου στα ροζ" του Αλαν Μπέρλινερ (Βέλγιο - Γαλλία - Γερμανία 1997). Τα βραβεία της κριτικής επιτροπής των παιδιών απένειμαν το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους στο φιλμ "Ο βασιλιάς των μασκών" και το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στο φιλμ της Ναταλίας Κωστοπούλου "Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις" (Ελλάδα 1997).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ