Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (της ανταποκρίτριάς μας).-

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χτες οι 146 εργαζόμενοι στο ΘΒΕ,και υποβολή μήνυσης για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους (δεύτερο 15ήμερο του Νοέμβρη, πρώτο του Δεκέμβρη και Δώρο Χριστουγέννων), που συνολικά ανέρχονται σε 76 εκατ. Και αν μέχρι την επόμενη βδομάδα δεν καταβληθούν τα ποσά και η εξόφληση του Δεκέμβρη, το χρέος του ΚΘΒΕ στους εργαζόμενους θα φθάσει στα 95 εκατ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η μήνυση για τη μη καταβολή του Δώρου, δεν εκδικαστεί σήμερα το πρωί, στο Αυτόφωρο, θα μετατεθεί για την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη. Μήνυση κατά του ΚΘΒΕ κατέθεσε και η Επιθεώρηση Εργασίας.μετά την προσφυγή των εργαζομένων στις υπηρεσίες της, την προηγούμενη βδομάδα.

Από τους 146 εργαζόμενους οι 126 είναι ηθοποιοί και χορευτές,οι 13 καλλιτεχνικοί συνεργάτες και οι υπόλοιποι τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι.Ολοι τους συμβασιούχοι. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι αν δε λυθούν και τα οικονομικά και τα άλλα προβλήματα λειτουργίας και δράσης του ΚΘΒΕ, θα προχωρήσουν σε δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ίσως και σε κατάληψη του θεάτρου.

Φήμες αναφέρουν ότι το ΥΠΠΟ οφείλει ακόμη στο ΚΘΒΕ 100 εκατ. από την τακτική επιχορήγηση του 1997 που ανήλθε στο 1,5 δισ., τα οποία όμως δε διατίθεται να δώσει με το αιτιολογικό ότι η διεύθυνση τα διαχειρίζεται λάθος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ