Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΩΣΤΑΚΗ
Διαπραγματεύσεις

Σε διαπραγματεύσεις με την Αλίκη Κωστάκη - κληρονόμο του Γιώργου Κωστάκη - και την εταιρία "Art Company", η οποία έχει μέρος της περίφημης συλλογής, βρίσκεται το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να αποκτηθεί η συλλογή, εκτός του τμήματος που είναι στη Ρωσία, από το ελληνικό δημόσιο.

Πρόσφατα ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ Ευγένιος Γιαννακόπουλος, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα επισκέφθηκαν την Κολωνία όπου φυλάσσεται τμήμα της Συλλογής Κωστάκη.

Οπως είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, οι διαβουλεύσεις τόσο με την κληρονόμο, όσο και με την Εταιρία, είχαν δύο φάσεις. Η πρώτη αφορούσε στην επίτευξη της κατ' αρχήν συμφωνίας, η οποία πλέον είναι γεγονός και αποτελεί σημαντικό βήμα για την τελική απόκτηση, αφού στην ουσία πρόκειται για δέσμευση της κληρονόμου και της εταιρίας. Η δεύτερη φάση των διαβουλεύσεων δεν έχει ολοκληρωθεί και αφορά στην οριστικοποίηση της τιμής αγοράς.

Η συλλογή, κατά τα λεγόμενα του υπουργού Πολιτισμού, προορίζεται να στεγαστεί - πού αλλού; - στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.Πάντως, αν και ειπώθηκε ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα αποκτήσει το σύνολο της συλλογής, πλην του μέρους που βρίσκεται στη Ρωσία, ίσως χρειάζεται να διευκρινιστεί αν θα αγοραστούν όλα τα κομμάτια της Συλλογής που βρίσκονται στο εξωτερικό και διαχειρίζεται η οικογένεια.

  • Εθεσε και επισήμως η Ελλάδα την υποψηφιότητά της, με την ιδιότητα της τιμώμενης χώρας, για τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη το 2001.Θεματικός άξονας της υποψηφιότητας είναι η Επικράτεια Πολιτισμού - Παράδοση και Νεωτερικότητα υπό το γενικό τίτλο "Το ταξίδι του Οδυσσέα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ