Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια πεντάρα για την παραμονή και μια ευχή

"Η Οπερα της πεντάρας",το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ με την υπέροχη μουσική του Κουρτ Βάιλ θα παρουσιαστεί από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 04.00. Ποιος αντέχει να περιμένει μέχρι τις 4 το πρωί; Ιδού το ερώτημα. Μα, παραμονή Χριστουγέννων είναι σήμερα και ίσως να αξίζει τον κόπο να δούμε, έστω και την αμερικανική εκδοχή του κλασικού αυτού έργου. Ο Μακί, ένας ιδιόρρυθμος ληστής, που είναι ταυτόχρονα φίλος του αρχηγού της αστυνομίας, παντρεύεται την όμορφη Πόλι, παρά τη θέληση του πατέρα της, που είναι ο βασιλιάς των ζητιάνων. Ο Μακί θα υποκινήσει μια μεγάλη διαδήλωση εναντίον της βασίλισσας και της άρχουσας τάξης, ενώ μια κοπέλα η Τζίνι θα καταδώσει τον Μακί στις αρχές για την ανατρεπτική του δράση και θα πετύχει τη σύλληψή του. Πρωταγωνιστούν οι: Κουρτ Γιούργκενς και Χίλντεργκαρντ Νεφ.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ και πάλι στη 01.50 "Αλλιώτικα Χριστούγεννα" του Τομ Κάλφι. Ο Αγιος Βασίλης μετακομίζει σε μια πόλη της Καλιφόρνιας και καθώς οι εργάτες μεταφέρουν τα "σύνεργά" του, εκείνος πιάνει κουβέντα με τον δεκάχρονο Τόμι, τον γιο της εισαγγελέα. Η είδηση ταξιδεύει ταχύτατα και όλοι μαθαίνουν ότι ο Αγιος Βασίλης τούς έχει επισκεφτεί και σπεύδουν να πάνε να τον συναντήσουν. Πρόκειται για μια ευαίσθητη ταινία που μας αφηγείται τη χαρά ενός πατέρα που βρίσκει, επιτέλους, το χαμένο του γιο.

Από το MEGA στις 18.45 "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" των Κλάιντ Τζερόνιμι, Χάμιλτον Λασκ και Γουίλιαμ Τζάκσον. Πρόκειται για ένα αριστούργημα του Ντίσνεϊ, που όμως έμεινε παραγνωρισμένο για πολλά χρόνια. Κι αυτό γιατί ο Ντίσνεϊ διαφοροποιείται από το πνεύμα που διέπνεε το έργο μέχρι τότε. Το κείμενο παραμένει πιστό στο εξαιρετικό βιβλίο του Λιούις Κάρολ και το σκίτσο παραπέμπει στις γκραβούρες που συνόδεψαν την πρώτη έκδοσή του. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικό έργο με κινούμενα σχέδια για μικρούς. Αλλά και για μεγάλους, για εκείνους που δεν έχουν χάσει ακόμη την ευαισθησία τους. Για μεγάλους, που νιώθουν μεγάλη νοσταλγία για την τελευταία "επίσκεψή" τους στη χώρα των θαυμάτων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ