Τρίτη 30 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν πτοούνται οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ

Αποφασισμένο να συνεχίσει τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δηλώνει, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο του ΜΙΝΙΟΝ,στην οποία τονίζει ότι δεν πτοείται από την ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στην πρόεδρο και τον γραμματέα του σωματείου, Κάτια Νικολάου και Γ. Πέρο, αντίστοιχα, μετά από μήνυση του προέδρου της κλαδικής ομοσπονδίας Αγ. Φραγγόπουλου.

Στην ανακοίνωση του σωματείου καταγγέλλεται ο Α. Φραγκόπουλος,καθώς και η διοίκηση της επιχείρησης, η οποία καλείται να αποσύρει τις μηνύσεις που έχει καταθέσει εναντίον του.

"Η τρομοκράτηση των εργαζομένων δε θα περάσει - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - θα πάρουν την απάντηση με τη μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση - εργοδοσία και όσους τη στηρίζουν".

Η πρωτοφανής καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου συνεχίζει να προκαλεί την έντονη αντίδραση συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδυασμών. Ετσι, η Ταξική Ενότητα - ΕΣΑΚ Εργαζομένων στην κατεργασία ξύλου Νομού Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την "πράξη ντροπής του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων".

Επίσης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του με την καταδίκη των συνδικαλιστών. Τονίζει ότι η προσπάθεια φίμωσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δε θα περάσει και ζητάει την ανάκληση της απόφασης.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Μαρινόπουλου εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του και χαρακτηρίζει πρωτοφανή και απαράδεκτη τη μήνυση του προέδρου της κλαδικής ομοσπονδίας. Το σωματείο εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ