Τρίτη 30 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΠΟΕΜ καταγγέλλει την πρόκληση

Την κατάργηση του Ταμείου εργατοπατέρων απαιτεί η Ομοσπονδία Μετάλλου και καταδικάζει την ενίσχυσή του από το ΕΤΕΜ

Την απόφαση του ΔΣ του ΕΤΕΜ να αποδώσει στο αμαρτωλό Ταμείο εργατικών στελεχών το ποσό των 100 εκατ. δραχμών, καταγγέλλει, με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας, το ΕΤΕΜ και τη ΓΣΕΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου.

Οπως σημειώνει, στο ΕΤΕΜ κατατέθηκε πρόταση για να αποδοθούν με βάση Μεταξικό νόμο, εκατόν πενήντα ένα εκατομμύρια στο ΤΕΑΥΕΟ και τελικά κατά πλειοψηφία το ΔΣ του Ταμείου (μειοψήφησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων) αποφάσισε να αποδοθούν έναντι 100 εκατ. δραχμές.

Χαρακτηρίζει πρόκληση την απόφαση αυτή, "όταν - επισημαίνει - το ΕΤΕΜ αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα και ο υπουργός και υφυπουργός Εργασίας βρίσκουν σαν λύση για τη σωτηρία του την ένταξη στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ και όταν οι συνταξιούχοι μεταλλεργάτες βρίσκονται στον τέταρτο χρόνο χωρίς να έχουν πάρει καμιά αύξηση στις συντάξεις τους". Επίσης θεωρεί απαράδεκτο, όταν οι μεταλλεργάτες στερούνται τη σύνταξή τους, κάποιοι προνομιούχοι να απολαμβάνουν με ξένα χρήματα τρίτη και τέταρτη σύνταξη.

Καλεί τον υπουργό Εργασίας να καταργήσει το ΤΕΑΥΕΟ και τη ΓΣΕΕ να πάρει σαφή θέση και πρωτοβουλία για την κατάργηση αυτού του Ταμείου. Επίσης καλεί τα σωματεία μετάλλου να καταγγείλουν την υπεξαίρεση των χρημάτων αυτών που είναι δικά τους και να απαιτήσουν την κατάργηση του Ταμείου εργατικών στελεχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ