Τρίτη 30 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φτωχό συγγενή θέλουν τον COSMOTE

Ενώ οι ενδιαφερόμενοι ξεπέρασαν μέσα σε λίγες μέρες τους 200.000, όλως περιέργως, η εταιρία εμφανίζεται ανέτοιμη να ανταποκριθεί και γι' αυτό σταμάτησαν οι προεγγραφές!

Τουλάχιστον ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση για προεγγραφές στην COSMOTE, αποδείχτηκε η εταιρία και μάλιστα από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του προγράμματος. Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, αλλά και οι λαθεμένες προβλέψεις των ιθυνόντων, ανάγκασαν τη διοίκηση του ΟΤΕ, αργά το βράδυ της Κυριακής να δώσει εντολή να σταματήσουν οι προεγγραφές που γίνονταν μέσω των υπηρεσιών του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψήφιοι συνδρομητές που έδειξαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο δίκτυο της COSMOTE ξεπερνούσαν μέχρι χτες τους 200.000. Στοιχείο που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του κόσμου προς τον ΟΤΕ. Ομως η εμπορική υποδομή της COSMOTE, αποδείχτηκε περιέργως "φτωχή", αφού οι τηλεφωνικές συσκευές που θα διαθέτει στα μέσα Φλεβάρη δεν ξεπερνούν τις 50.000, ενώ αδυνατεί να καλύψει και τις υπηρεσίες των λογαριασμών, αλλά και τις κάρτες SIM. Στην ουσία η εμπορική πολιτική - που είχαν αναλάβει οι πολυδιαφημισμένοι Νορβηγοί ("Telenor") - υπάρχει μόνο στα χαρτιά και στους εγκεφάλους κάποιων ακριβοπληρωμένων μάνατζερ, αλλά όχι στην πραγματικότητα. Πολύ περισσότερο που από τεχνικής πλευράς το δίκτυο της επιχείρησης, μπορεί να καλύψει 75.000 συνδρομητές με την έναρξη της λειτουργίας του, 120.000 από τον Απρίλη και πολύ περισσότερους τους επόμενους μήνες με την πρόοδο της εγκατάστασης των αναγκαίων κεραιών.

Στο φόντο αυτής της κατάστασης, η καθυστέρηση στην εμπορική ανάπτυξη της εταιρίας, και μάλιστα όταν εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες στην κυριολεξία "αναμένουν στο ακουστικό τους" αποβαίνει το λιγότερο καταστροφική για την COSMOTE, αλλά και το μεγαλομέτοχο, τον ΟΤΕ. Οταν στελέχη της εταιρίας ανέμεναν τουλάχιστον 800.000 προεγγραφές, ο στόχος για 120.000 συνδρομητές στο τέλος του χρόνου, φαίνεται τουλάχιστον "μίζερος" - αν όχι περίεργος - και σε κάθε περίπτωση ο στόχος δεν μπορεί παρά να συμβαδίζει με τη χωρητικότητα του δικτύου που σε κάθε χρονική στιγμή είναι εγκατεστημένο. Οι εξελίξεις αυτές θίγουν οικονομικά, αλλά και πλήττουν την αξιοπιστία μιας εταιρίας που κάνει μόλις τα πρώτα της βήματα. Και από την άλλη εκ των πραγμάτων λειτουργούν προς όφελος των ανταγωνιστών της.Το περίεργο είναι πως, ενώ πολλοί επικαλούνται τον ανταγωνισμό, όταν η αγορά τους δίνει την ευκαιρία, αυτοί οι ίδιοι την κλοτσάνε..! Στέλνοντας ταυτόχρονα χιλιάδες υποψήφιους πελάτες τους στην αγκαλιά των ανταγωνιστών τους.

Στελέχη της ΕΣΚ-ΟΤΕ σχολιάζοντας τις εξελίξεις υπογράμμιζαν ότι "το ζήτημα είναι πολιτικό" και σημείωναν: "Δεν οφείλεται στην ανικανότητα σωστού σχεδιασμού κάποιων, αλλά στις στενές διασυνδέσεις και στην επίδραση που ασκούν τα μεγάλα μονοπώλια του χώρου, προκειμένου να καταρρακωθεί το κύρος τόσο του ΟΤΕ, όσο και της COSMOTE, στο πλατύ κοινό που ήδη έδειξε τη μεγάλη εμπιστοσύνη του. Βαρύτατες ευθύνες φέρουν κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΤΕ, οι οποίες για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται ότι στηρίζουν τα μεγάλα συμφέροντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ