Τρίτη 30 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ενέχονται 32 για το χουντογλέντι

Παραδόθηκε χτες στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης

Στον αρχηγό της Αστυνομίας Α. Βασιλόπουλο παρέδωσε χτες το πόρισμά του για το χουντογλέντι των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης ο Α υπαρχηγός Δ. Μητρόπουλος,μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που διενήργησε ο ίδιος για την υπόθεση που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, όταν είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο μήνα, με τη γνωστή βιντεοταινία, που εμφάνιζε ένστολους αστυνομικούς των ΕΚΑΜ να διασκεδάζουν και να πυροβολούν στον αέρα, χορεύοντας με χουντικά άσματα.

Οπως ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το πόρισμα της ΕΔΕ καταλογίζει ευθύνες σε 32 αστυνομικούς, οι οποίοι μετείχαν στο γλέντι που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια την παραμονή του Πάσχα, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Ο υπαρχηγός της Αστυνομίας προτείνει να τιμωρηθούν με πρόστιμα οι ανθυπαστυνόμοι Δ. Τσοπανίδης,Α. Κεραμιδάς και οι αστυφύλακες Γ. Τοπάλης,Α. Τηλεμάχου,Ε. Ζάχος,Γ. Λαϊνάκης,Π. Κυριαζίδης,Π. Αποστολίδης,Ε. Κωνσταντινίδης,Σ. Δήμου,Δ. Μπούρλιας,Δ. Γιαννακούλας,Σ. Ρίγγας,Γ. Σαββίδης,Α. Μπρόζος,Ι. Φουράκης καιΙ. Περιστεράκης.Με το ερώτημα της αργίας με απόλυση παραπέμπεται ο διοικητής των ΕΚΑΜ Ν. Κελίδης,ο ανθυπαστυνόμος Γ. Αναστασιάδης,οι αρχιφύλακες Κ. Φιρίππης,Θ. Ράπτης,Χ. Γιανγκιώζης,Χ. Βαβιακός,Β. Σαχπαζίδης,Α. Κουτσούρας,Λ. Σακελλάριου,Δ. Χρυσούλας,Π. Γκουντρουμπής και Κ. Σύρρας.Με πρόσκαιρη παύση προτείνεται να τιμωρηθούν ο αστυνομικός διευθυντής Α. Βασιλειάδης και ο ανθυπαστυνόμος Σ. Ιορδανίδης,ενώ την ποινή της απόταξης, προτείνει για τον επικεφαλής των ΜΑΤΣ. Κουτρομάνη,ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι καταλογίζει ευθύνες σε οκτώ άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μήνα πριν δημοσιοποιηθεί το σκάνδαλο των σταγονιδίων, είχαν πάρει μέρος σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη Συνθήκη του Σένγκεν. Πρόκειται για τους αστυφύλακες Α. Θεοδωρίδη,Χ. Σπανό,τον ανθυπαστυνόμο Π. Δοσόπουλο,τους αρχιφύλακες Ι. Οικονόμου,Γ. Παπαδόπουλο,Ε. Τσαγκά,τον αστυφύλακα Ε. Γκιόση και τον ανθυπαστυνόμο Γ. Θέμελη.Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν διάφορες παραθρησκευτικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και οι αστυνομικοί ήταν εκτός υπηρεσίας. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η ΕΔΕ περιστράφηκε και γύρω από τη συμμετοχή των αστυνομικών σ' αυτήν την εκδήλωση, ενώ το αντικείμενό της ήταν η αναζήτηση διασυνδέσεων με ακροδεξιές και χουντικές οργανώσεις.

Η ποινή την επίπληξης προτείνεται να επιβληθεί, τέλος, στον υπαστυνόμο Γ. Σουρβίνο, γιατί δεν υπέβαλε αναφορά για τη συμμετοχή των προαναφερόμενων αστυνομικών στην εκδήλωση για την Σένγκεν.

Το πολυσέλιδο πόρισμα αναμένεται να εγκριθεί από την ηγεσία της αστυνομίας και του υπουργείου και εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές στις προτεινόμενες ποινές θα προωθηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αιφνιδιαστικές προτάσεις για τις σχολές της Αστυνομίας (2000-03-16 00:00:00.0)
Πειθαρχικές ευθύνες για τη Νιόβης (1999-02-13 00:00:00.0)
Στο Πειθαρχικό τα "σταγονίδια" της ΕΛ.ΑΣ. (1998-10-21 00:00:00.0)
"Στα μαλακά" τα σταγονίδια της Θεσσαλονίκης! (1998-05-19 00:00:00.0)
Παραπέμπονται τελικά 13 για απόταξη (1998-02-27 00:00:00.0)
Προγραμματισμένη "επιθετική τακτική" (1996-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ