Τρίτη 30 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηρθε η αίτηση έκδοσης του Ε. Μπιάνκο

Οι ιταλικές αρχές διαβίβασαν, τελικά, μέσα στην προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία των 40 ημερών, την επίσημη αίτηση έκδοσης του Ενρίκο Μπιάνκο μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα. Ο σχετικός φάκελος θα παραδοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που, με τη σειρά του, θα το προωθήσει στο Εφετείο Αθηνών, προκειμένου η υπόθεση να κριθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο σε δημόσια συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα που έστειλαν οι Ιταλοί για να στηρίξουν την αίτηση έκδοσης του Ε. Μπιάνκο, αφορούν τις εναντίον του κατηγορίες για διάφορα αδικήματα (παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή εκρηκτικών, σύσταση συμμορίας, συνεργία σε κλοπές) και την καταδίκη του συνολικά σε επτά χρόνια φυλάκιση. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι διώκεται για την τέλεση, κατά τη δεκαετία του 1970, αδικημάτων πολιτικού χαρακτήρα. Εχει δε ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη στις 21 Νοέμβρη στο Ακτιο Πρέβεζας, βάσει εντάλματος της Ιντερπόλ, ενώ την περασμένη βδομάδα απορρίφθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών η αίτησή του για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ