Τρίτη 30 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προϋπολογισμός στα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής

Κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής είναι ο προϋπολογισμός της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για το έτος 1998. Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ καταψηφίστηκε από το νομαρχιακό σύμβουλο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Μ. Σπυριδάκη,ο οποίος τον χαρακτήρισε απαράδεκτο και κατήγγειλε ως φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής τον νομάρχη Κ. Παπαδόπουλο και την παράταξή του. Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν επίσης και οι σύμβουλοι της προσκείμενης στη ΝΔ παράταξης.

Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν δύο προϋπολογισμοί συνολικού ύψους 85 δισ. δραχμών. Ο πρώτος ύψους 84 δισ. αφορά έσοδα από τις κρατικές επιχορηγήσεις για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών διαφόρων υπηρεσιών, όπως σχολεία, νοσοκομεία κλπ, ενώ ο δεύτερος μόλις 1 δισ. αφορά αναπτυξιακά έργα! Σαφώς ο προϋπολογισμός της Νομαρχίας είναι κάτω από τις πραγματικές ανάγκες του νομού. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι τρεις νομαρχιακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που είναι πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών Υγείας, Πολιτισμού και Γεωργίας, χαρακτήρισαν τις πιστώσεις για τους τομείς ευθύνης τους, απαράδεκτα χαμηλές. Τελικά όμως τον ψήφισαν.

Προσπαθώντας ο νομάρχης Θεσσαλονίκης να εξασφαλίσει τη θετική ψήφο των νομαρχιακών συμβούλων, ισχυρίστηκε πως αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός θα υπάρχει πρόβλημα διάθεσης ακόμη και αυτών των περιορισμένων πόρων, ενώ δε δίστασε να πει πως ίσως αργότερα, το ΝΣ προχωρήσει σε αγωνιστική διεκδίκηση και άλλων πόρων. Απαντώντας ο Μ. Σπυριδάκης στους παραπάνω ισχυρισμούς σημείωσε πως εδώ και τρία χρόνια η πλειοψηφία ποτέ δε διεκδίκησε τίποτε. Γι' αυτό άλλωστε οι ισχυρισμοί του νομάρχη δεν είναι τίποτε περισσότερο από δημαγωγικοί ελιγμοί. Τόνισε επίσης ότι το 1 δισ. του "αναπτυξιακού" προϋπολογισμού, πέρα από το ότι δεν είναι αρκετό, προέρχεται από ανταποδοτικά τέλη, δηλαδή νέα φορολογικά βάρη στην πλάτη των πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ