Τρίτη 30 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Νέοι φόροι στους δημότες

Νέα φορομπηχτική επίθεση στους δημότες εξαπέλυσε η δημοτική αρχή Ζωγράφου. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης βδομάδας αποφασίστηκε αύξηση για μια ακόμη φορά της πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης κατά 50%. Αύξηση που προστίθεται στην κατά 40% άνοδο των τελών - φόρων στο δήμο την τελευταία τριετία.

Η διοίκηση του δήμου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου",διαπρέπει ως φορομπήχτης και επιχειρηματίας σε βάρος του εισοδήματος των λαϊκών και εργατικών οικογενειών της συνοικίας μας. Κατάφερε, ως κυνικός φορομπήχτης, τα έσοδα του δήμου από τέλη - φόρους να ξεπερνούν κατά πολύ τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους. Ως κυβερνητικός τοποτηρητής πρωταγωνιστεί στην υλοποίηση των κατευθύνσεων του Μάαστριχτ για την υπερφορολόγηση των μισθοσυντήρητων και των βιοπαλαιστών.

Η "Δημοτική Πρωτοβουλία" προτείνει: Να καταργηθεί ο φόρος επί των φωτιζόμενων επιφανειών και το 5% στα καταστήματα που πωλούν πακέτο. Να επιβαρυνθεί η νομαρχία και το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αγορά του μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας. Να αποδοθούν στο δήμο οι αυθαίρετα παρακρατηθέντες πόροι από ΦΕΝΠ - ΦΕΦΠ κλπ. των χρόνων 1991 - '97. Απαιτείται δηλαδή μια ουσιαστική αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στα 2,5 δισ. δραχμές. Τέλος, η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου" υπογραμμίζει ότι σε αυτή τη βάση υπάρχει η δυνατότητα μείωσης της πρόσθετης φορολογικής ληστείας των δημοτών κατά 30%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ