Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο Πειθαρχικό τα "σταγονίδια" της ΕΛ.ΑΣ.

Μπροστά στον κίνδυνο να παραγραφούν τα πειθαρχικά παραπτώματα που διέπραξαν οι αστυνομικοί που είχαν εκδηλώσει τις φιλοχουντικές τους διαθέσεις στο πεδίο βολής των ΕΚΑΜ της Θεσσαλονίκης το 1993, συνήλθε χτες το Ανώτατο Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας και εκδίκασε εκ νέου την υπόθεση, αφού ο προηγούμενος αρχηγός είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, σε έξι αστυνομικούς είχε επιβληθεί από το Πρωτοβάθμιο η ποινή της αργίας, αντί της ποινής της απόταξης, "λόγω πλημμελούς εκτίμησης του αποδεικτικού υλικού", όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην προσφυγή του τότε αρχηγού Αθανάσιου Βασιλόπουλου.

Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται να κοινοποιηθεί στους αστυνομικούς τις προσεχείς μέρες, αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να τροποποιηθούν οι αρχικές ποινές, διότι το Ανώτατο Συμβούλιο απαρτίζεται από τον αρχηγό του Σώματος Ι. Γεωργακόπουλο και τους υπαρχηγούς Γ. Πλάκα και Γ. Παπαδημητρόπουλο. Οι δυο τελευταίοι συμμετείχαν στο πρωτοβάθμιο όργανο, το οποίο ομόφωνα είχε καταλογίσει τότε τις ποινές για τις οποίες ασκήθηκε έφεση από τον Α. Βασιλόπουλο.

Αστυνομικοί κύκλοι σημειώνουν πάντως ότι η υπόθεση των "σταγονιδίων" είδε πέρσι το φως της δημοσιότητας για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Στο στόχαστρο είχε βρεθεί κυρίως ο τότε γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Γ. Πλάκας, ο οποίος όμως όχι μόνο δε ζημιώθηκε από την υπόθεση της Θέρμης, αλλά κρίθηκε δύο φορές εξαίρετος από τα αρμόδια συμβούλια και σήμερα κατέχει τη θέση του Α' υπαρχηγού.

Η απόφαση φέτος το Μάη του πρώην αρχηγού αντιστρατήγου Α. Βασιλόπουλου να ασκήσει έφεση επί των ποινών, είχε ενοχλήσει τότε, τόσο τον ενεργήσαντα την ΕΔΕ για την υπόθεση των σταγονιδίων πρώην υπαρχηγό Δ. Μητρόπουλο, όσο και τους νυν υπαρχηγούς Γ. Πλάκα και Γ. Παπαδημητρόπουλο. Ο μεν πρώτος διότι, όπως είχε πει, είχε αιτιολογήσει με το πόρισμά του τις προτεινόμενες ποινές, οι άλλοι δυο δε, επειδή εμφανίζονταν ως πρόεδρος και μέλος του συμβουλίου αντίστοιχα, να μην έχουν κατανοήσει τη βαρύτητα της υπόθεσης που εκδίκαζαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ