Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΔΑΠ
Ολοταχώς προς την ιδιωτικοποίηση

Η διοίκηση της Εταιρείας προσπαθεί, παρά την ομόφωνη αντίθεση των εργαζομένων, να προσλάβει "σύμβουλο αναδιοργάνωσης", που αποτελεί το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση μέσω θυγατρικής

Ολοταχώς, και παρά την έντονη και ομόθυμη αντίδραση των εργαζομένων, προχωρούν κυβέρνηση και διοίκηση της ΕΥΔΑΠ στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει και το νεράκι είδος πολυτελείας για τα εκατομμύρια των κατοίκων της Αττικής.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προσπάθησε την περασμένη Παρασκευή (δηλαδή δύο ακριβώς μέρες πριν από τις εκλογές) να "περάσει" από το Διοικητικό Συμβούλιο πρόταση για την πρόσληψη του επιλεγόμενου... "Συμβούλου Αναδιοργάνωσης" της Εταιρείας. Μια ενέργεια που είχε "προβλέψει" η γνωστή μελέτη της ΕΤΕΒΑ ως ένα από τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να οδηγηθεί η ΕΥΔΑΠ στην ιδιωτικοποίηση μέσω ιδιωτικής θυγατρικής εταιρίας, που το μόνο που θα κάνει θα είναι να εκμεταλλεύεται το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ. Θα λειτουργεί, δηλαδή, περίπου ως κηφήνας για να εισπράττει...

Να σημειώσουμε ότι η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή της στην πρόθεση της διοίκησης για την πρόσληψη του Συμβούλου αυτού, επειδή πιστεύει ότι κινείται στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης. Την περασμένη Παρασκευή μάλιστα τα δύο μέλη της Ομοσπονδίας που συμμετέχουν στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, δηλώνοντας με επιστολή τους την πλήρη αντίθεσή τους στην ενέργεια αυτή.

Τελικά, η συνεδρίαση διακόπηκε "λόγω έλλειψης απαρτίας", ενώ το θέμα της πρόσληψης του ψευδεπίγραφου αυτού συμβούλου σκοπεύει να επαναφέρει η διοίκηση στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ που πρόκειται να γίνει σήμερα.

"Είναι απαράδεκτη αυτή η πολιτική που στοχεύει καθαρά στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ - τόνισε χτες στο "Ρ" το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ Γιάννης Φασουλάς. Ετοιμάζονται να χαρίσουν πάλι δεκάδες εκατομμύρια δραχμές σε συμβούλους, όπως έχουν κάνει δύο φορές και στο πρόσφατο παρελθόν, χωρίς να έχει υπάρξει αποτέλεσμα στην αναδιοργάνωση της εταιρίας".

"Πιστεύω - υπογραμμίζει ο Γ. Φασουλάς - ότι το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ είναι ικανό και έχει τη δυνατότητα μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα να προτείνει μορφές ανασυγκρότησης της Εταιρίας, όπως άλλωστε έχει κάνει στο παρελθόν, χωρίς να διασπαθίζονται πρόσθετα κονδύλια που προέρχονται από τους κόπους του ελληνικού λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ