Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ
Απεργούν από την ερχόμενη Δευτέρα
  • Τέσσερις 24ωρες κυλιόμενες απεργίες εξήγγειλε η ΟΜΕ - ΟΤΕ
  • Τη δημιουργία επιτροπής αγώνα, για τη σωτηρία του ΟΤΕ και την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, προτείνει η ΕΣΚ

Με άλλοθι τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του ασφαλιστικού (ΤΑΠ - ΟΤΕ) και του μισθολογίου, η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ για μια φορά ακόμη επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, να θολώσει τα νερά και στην πράξη - παρά τις απεργιακές διακηρύξεις της - αφήνει να περάσει αμαχητί ο οδοστρωτήρας της ιδιωτικοποίησης, που έχει βάλει μπροστά η κυβέρνηση.

Και στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ - ΟΤΕ, όπως και στην τακτική που ακολούθησε το τελευταίο διάστημα, γινόταν ξεκάθαρο πως για την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ στον ΟΤΕ, η ιδιωτικοποίηση δεν είναι ένα ζήτημα αρχών, αλλά ένα τρέχον πρόβλημα, το οποίο μπορεί να γίνει και αντικείμενο συναλλαγής με την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΤΕ. Χαρακτηριστικό αυτής της τακτικής είναι πως, ενώ η ΟΜΕ - ΟΤΕ αποφασίζει 24ωρες απεργίες για τις 26, 27, 29 και 30 του μήνα, την ίδια στιγμή διά στόματος προέδρου της, Στ. Ανέστη, στην ερώτηση τι θα κάνουν σε περίπτωση που η κυβέρνηση ανταποκριθεί στα αιτήματά τους για το ΤΑΠ - ΟΤΕ και το μισθολόγιο, η απάντηση είναι: "Θα συνεκτιμήσουμε...".

Η λογική όμως αυτή, όχι μόνο αποδυναμώνει εκ των προτέρων τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - στην οποία, μεταξύ άλλων, με τις ανακοινώσεις της καλεί τους εργαζόμενους η ΟΜΕ - ΟΤΕ - όχι μόνο διασπά το μέτωπο στο πιο κρίσιμο σημείο, γύρω από το οποίο θα μπορούσαν να συσπειρωθούν και να παλέψουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, των άλλων ΔΕΚΟ και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά και αποσιωπά μια μεγάλη αλήθεια: Στο βαθμό που προχωρά η μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση, τόσο πιο δύσκολο εκ των πραγμάτων θα γίνεται για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ η διεκδίκηση αιτημάτων, όπως του ασφαλιστικού και του μισθολογίου. Εδώ θα κάνουμε μία σημείωση, δείγμα της "συνέπειας" και της "φερεγγυότητας" συνδικαλιστικών εκπροσώπων. Στη χτεσινή συνέντευξη, και γραπτώς, έκαναν λόγο για "το χειρότερο μισθολόγιο του ευρύτερου δημόσιου τομέα", που ισχύει στον ΟΤΕ, όταν μέχρι τώρα κομπορρημονούσαν για τις καλύτερες Συλλογικές Συμβάσεις που αποσπούσαν από τη διοίκηση ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις..!

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - ΟΤΕ υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή, χωρίς να παραγνωρίζεται η σοβαρότητα άλλων προβλημάτων, ένα πρέπει να είναι το αίτημα των εργαζομένων: "Η απόκρουση με κάθε τρόπο της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, αν πράγματι θέλουμε να εξασφαλίσουμε τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Κάθε κινητοποίηση με οποιανδήποτε μορφή, μόνο αν έχει αυτό τον ξεκάθαρο στόχο μπορεί να έχει αποτέλεσμα".

Η παράταξη της ΕΣΚ σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές καλεί όλους τους εργαζόμενους ν' αντισταθούν και "προτείνει τη δημιουργία, άμεσα, μιας επιτροπής αγώνα για τη σωτηρία του ΟΤΕ και την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών καταχτήσεων και δικαιωμάτων μας. Ανοιχτής σε όλους όσοι θέλουν να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους, ανεξάρτητα από το πού ανήκουν πολιτικά ή το χώρο από τον οποίο προέρχονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ