Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλαγές στο οργανόγραμμα της Αστυνομίας

Την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών εξήγγειλε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίος,με αφορμή το γιορτασμό της χθεσινής μέρας του προστάτη της Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου.

Ο υπουργός αμέσως μετά τη δοξολογία, που τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου, σημείωσε ότι ο γιορτασμός συνέπεσε με μια περίοδο εσωτερικής κρίσης της Αστυνομίας, κρίση, που όπως είπε, έχει σχέση με την... ελληνική κοινωνία και έσπευσε να συμπληρώσει: "Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να βγούμε από αυτήν". Από την πλευρά του ο νέος αρχηγός Ι. Γεωργακόπουλος στην ημερήσια διαταγή του σημειώνει μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα να εργαστούν όλοι οι αστυνομικοί "ευσυνείδητα με πίστη και αυταπάρνηση, μέσα στα πλαίσια των δημοκρατικών, νομικών, ηθικών και δεοντολογικών αρχών, με κυρίαρχο στόχο να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι είναι ικανοί να προστατεύσουν τα έννομα αγαθά του και αντάξιοι της υψηλής αποστολής τους".

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι προγραμματισμένες από καιρό αλλαγές στο οργανόγραμμα των υπηρεσιών. Προβλέπεται μεταξύ άλλων η δημιουργία αρχηγείου, επιτελικών υπηρεσιών που θα καθορίζουν την πολιτική δημόσιας τάξης, ενώ θα προχωρήσει η αναδιάταξη των αστυνομικών τμημάτων με βάση το σχέδιο "Καποδίστριας". Στις προθέσεις της ηγεσίας είναι επίσης η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΓΑΔΑ με τη δημιουργία νέων πολυδύναμων τμημάτων, που θα έχουν αρμονική σύνδεση και με τις κεντρικές υπηρεσίες της Ασφάλειας, ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ