Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
52Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ
Ο νομάρχης παραπέμπει στον δήμαρχο
  • Αλυτο παραμένει το οξύ στεγαστικό πρόβλημα
  • Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες οι γονείς στη Νομαρχία Αθηνών

Την προεκλογική του απόφαση, να στοιβάξει τρία σχολεία (52ο και 151ο Δημοτικό και 67ο Γυμνάσιο) σε δύο κτίρια, ανακάλεσε χτες ο νομάρχης Αθηνών Δ. Ευσταθιάδης,μετά την παρέμβαση των γονιών, οι οποίοι χτες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη νομαρχία, απαιτώντας την άμεση λύση του στεγαστικού προβλήματος. Επίσης, ο νομάρχης τούς παρέπεμψε στον δήμαρχο Αθηνών, με τον οποίο οι γονείς θα συναντηθούν σήμερα στις 2 μ.μ. στο Δημαρχείο, προκειμένου να ξανασυζητήσουν και να αναζητηθεί λύση πάνω στο οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές.

Χτες οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους βρέθηκαν στη νομαρχία για να ζητήσουν από τον νομάρχη να ανακαλέσει την αρχική απόφαση. Το στεγαστικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω σχολεία, είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής υποχρηματοδότησης της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας, που έχει ως συνέπεια να χτίζονται αριθμητικά λιγότερες σχολικές μονάδες σε σχέση με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση του νομάρχη προέβλεπε τη μεταστέγαση των παραπάνω σχολείων στο νέο σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στη Λιοσίων. Σ' αυτό προβλεπόταν να εγκατασταθεί το 67ο Γυμνάσιο Αθηνών, στο κτίριο που έχει 13 αίθουσες, και στο άλλο κτίριο να στοιβαχτούν τα δύο Δημοτικά, το 52ο και το 151ο. Το κτίριο αυτό, όμως, διαθέτει μόνο 11 αίθουσες για 370 μαθητές. Ετσι, για να μπορέσει να υλοποιηθεί η παραπάνω απόφαση, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες του χημείου και πολλαπλών χρήσεων ως αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και να τοποθετηθούν δύο προκατασκευασμένες αίθουσες στην αυλή του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ