Πέμπτη 1 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Προτιμώ να παίζω με τους φίλους μου"

Ο 12χρονος Αλέξης κριτικάρει την τηλεόραση και δηλώνει πως προτιμά το αληθινό παιχνίδι από την παθητική τηλεθέαση

"Μου αρέσει να βλέπω κινούμενα σχέδια ή ταινίες στις οποίες ο πρωταγωνιστής ρισκάρει τη ζωή του για το καλό των ανθρώπων και να θυσιάζεται γι' αυτούς. Στις περισσότερες ταινίες όμως, οι πρωταγωνιστές σκοτώνουν πολύ εύκολα και χωρίς λόγο...".

Με αυτό τον απλό τρόπο ο 12χρονος Αλέξης Χρυσικόπουλος κριτικάρει τα παιδικά προγράμματα, τα οποία προβάλλονται από την ελληνική τηλεόραση. Αραγε θα μπορούσε να έχει διαφορετική άποψη;

Οι περισσότερες παιδικές εκπομπές προβάλλονται τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής. Μερικές απ' αυτές είναι το "Φαντάστικ Φορ", "Χελώνες Νίντζα εν δράσει", ακόμα και το θρίλερ "Ανατριχίλες", το οποίο περιλαμβάνεται στο παιδικό πρόγραμμα! Η πλειοψηφία των κινούμενων σχεδίων έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την "εξόντωση" των αντιπάλων, με πρόσχημα την επικράτηση του καλού και του δικαίου.

"Αν και μου αρέσουν οι ιστορίες περιπέτειας", συνεχίζει ο Αλέξης, "βαριέμαι να βλέπω τις σειρές δράσης που δείχνει η τηλεόραση. Οι περισσότερες είναι εξωπραγματικές, είναι ψεύτικες. Βέβαια και ο Μπαγκς Μπάνυ είναι ψεύτικος, αλλά κάνει γκάφες με αθώο τρόπο, με κάνει να γελάω". Ο Αλέξης απαντάει εξίσου αυθόρμητα στο τι θα ήθελε να δει και τι αποφεύγει στη μικρή οθόνη. "Πρέπει να δείχνουν συχνότερα τσίρκο, ταχυδακτυλουργούς, κλόουν κ. ά. Επίσης θα ήθελα να δω μια ταινία, η οποία να έχει διαφορετική υπόθεση. Η δράση και το περιεχόμενο της ταινίας να είναι πραγματική ή τουλάχιστον να μοιάζει αληθινή. Ακόμα και οι ειδήσεις μου φαίνεται ότι είναι υπερβολικές. Δεν μπορώ να βλέπω συνέχεια δυστυχία και ανθρώπους να πεθαίνουν".

Τελικά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την ψυχαγωγία και τη σωστή διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού; Ο μικρός Αλέξης λέει: "Προτιμώ να βγαίνω έξω και να παίζω με τους φίλους μου. Παίζουμε παιχνίδια της φαντασίας μας, βάζουμε τους δικούς μας όρους. Με αυτό τον τρόπο γελάμε, δημιουργούμε, είμαστε ελεύθεροι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ