Κυριακή 11 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Θέμα και του δήμου το νομοθετικό πλαίσιο για τους οίκους ανοχής

Την ενεργό παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων στη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τον αγοραίο έρωτα, ζητά η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα". Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Δ. Αβραμόπουλο, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Λεων. Αυδής εισηγείται να συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα το θέμα, αναφέροντας ότι "έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ πως η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον αγοραίο έρωτα. Μεταξύ των άλλων προβλέπεται ότι στις ιερόδουλες θα χορηγείται άδεια άσκησης επαγγέλματος από τους δήμους. Ασφαλώς δε θα σας διαφεύγει εξάλλου ότι το θέμα σχετίζεται με μεταβολές στις αξίες της γης, άρα και με πεδία ανάπτυξης συναφούς κερδοσκοπίας".

Ο Λεων. Αυδής επισημαίνει ότι ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να παρέμβει ενεργά στο στάδιο της προπαρασκευής των σχετικών ρυθμίσεων. Το όλο πρόβλημα έχει αίτια κοινωνικά, σημειώνει, και δεν είναι δυνατόν να λυθεί σήμερα με τις υπάρχουσες συνθήκες.

"Νομίζω ωστόσο, αναφέρει ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας", ότι πρέπει η παρέμβαση του Δήμου να στρέφεται σε δύο κατευθύνσεις. Να θεσπίζεται σύστημα ελέγχου και αποτελεσματικών κυρώσεων, ώστε να τηρείται ανώτατος αριθμός εγκατάστασης ιεροδούλων κατά περιοχή. Επίσης να εμποδίζεται με αποτελεσματικές κυρώσεις η δημιουργία οίκων ανοχής για την άσκηση ομαδικού εταιρισμού, χώρων δηλαδή που ευνοούν την ανάπτυξη κυκλωμάτων σωματεμπορίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ