Κυριακή 11 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Η πλειοψηφία του λαού να βγει στο προσκήνιο"

Με ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τις λαϊκές δυνάμεις να συντονίσουν και αναπτύξουν τους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, να δημιουργήσουν το δικό τους μέτωπο, στο μέτωπο του σημερινού μπλοκ εξουσίας

Εξόρμηση σ' όλη τη χώρα πραγματοποιούν σήμερα με το "Ριζοσπάστη" στο χέρι οι κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, προκειμένου να γνωρίσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους την Ανακοίνωση που επεξεργάστηκε η πρόσφατη Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (κυκλοφορεί σε καλαίσθητο ένθετο με τον σημερινό "Ρ") που αφορά την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του λαού - μπροστά στο 1998 - με την ανάπτυξη των αγώνων, τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση του Κοινωνικοπολιτικού Αντιιμπεριαλιστικού, Αντιμονοπωλιακού, Δημοκρατικού Μετώπου πάλης.

Η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ έρχεται να υπογραμμίσει ότι σήμερα υπάρχει διέξοδος για την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζουν, εναλλασσόμενα στην εξουσία, τα κόμματα της αστικής τάξης και που ευθύνεται για τη δημιουργία τεράστιων αδιεξόδων στην ελληνική κοινωνία. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου "να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, να τους καταδικάσουν έμπρακτα. Ταυτόχρονα, να αναπτυχθεί η λαϊκή πάλη με στόχο να ανατραπεί το κυρίαρχο μπλοκ δυνάμεων και η πλειοψηφία του λαού να καθορίσει τις εξελίξεις.

Ετσι, το ΚΚΕ καλεί το λαό να βγει στο προσκήνιο με επικεφαλής τις πιο πρωτοποριακές και αποφασισμένες μαχητικές δυνάμεις του, που παίρνουν πρωτοβουλίες, και να δράσει συσπειρωμένος και ενωμένος σε όλα τα μέτωπα. Να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στα ηγετικά όργανα του συνδικαλιστικού και μαζικού κινήματος, στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κλπ. Ενώ απέναντι στο μπλοκ της σημερινής εξουσίας, στη συμμαχία κυβέρνησης - καπιταλιστικής εργοδοσίας, πρέπει να ορθωθεί ο οργανωμένος κοινωνικός και πολιτικός αγώνας της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, να αντιταχθεί η κοινωνικοπολιτική συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων - συνταξιούχων με την αγροτιά, τους επαγγελματοβιοτέχνες. Μαζί με τα κοινωνικά κινήματα της νεολαίας, των γυναικών, τα κινήματα και τις συσπειρώσεις για τα κοινωνικά δικαιώματα, το περιβάλλον, την ειρήνη, ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων". Απέναντι στην Ευρώπη των πολυεθνικών και του ΝΑΤΟ κλπ.".

Η Ολομέλεια της ΚΕ τονίζει πως για να έχει ο αγώνας αποτελεσματικότητα και κυρίως προοπτική στη χώρα μας, προϋπόθεση είναι να συγκροτηθεί ένα πλατύ, μαχητικό, κοινωνικοπολιτικό λαϊκό μέτωπο που να συνενώνει τα επιμέρους κινήματα και μέτωπα πάλης, να αντιμάχεται εφ' όλης της ύλης και να αμφισβητεί την κυριαρχία των μονοπωλίων, την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.Στο Κοινωνικοπολιτικό Μέτωπο, αναφέρεται, χωράνε κομμουνιστές και μη κομμουνιστές, όλοι εκείνοι που συμφωνούν, όχι σε όλα υποχρεωτικά, αλλά στο κύριο για σήμερα: Στην ανάγκη να οργανωθεί η αντίσταση και η αντεπίθεση κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.Ενώ μέσα από το Μέτωπο οι εργατοϋπάλληλοι, αγρότες, μικρομεσαίοι θα συνειδητοποιούν τη δύναμή τους. Το Κοινωνικοπολιτικό αυτό Μέτωπο θα συνεισφέρει στον αγώνα για τα άμεσα και ώριμα προβλήματα. Θα είναι ασυμβίβαστο με τη μοιρολατρία, το ραγιαδισμό, την ηττοπάθεια. Θα φέρει αισθητές ανακατατάξεις και αλλαγές στον πολιτικό συσχετισμό κατά της συντήρησης και της συναίνεσης, τονίζεται.Καταλήγοντας η Ανακοίνωση της Ολομέλειας του ΚΚΕ, αφού επισημαίνει ότι "είναι πολλοί αυτοί που δε συμβιβάζονται με την κατευθυνόμενη μοιρολατρία, με μια ζωή χειραγωγημένη, δηλαδή μια ζωή μίζερη χωρίς αξιοπρέπεια", καλεί "να συναντηθούμε στα επίκαιρα μέτωπα πάλης που σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη και απαιτούν ακόμα πιο έντονη και οργανωμένη κοινωνική και πολιτική δράση". Καλούνται, ιδιαίτερα οι κομμουνιστές, τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ να απλώσουν τη δράση τους, να επικοινωνήσουν με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που προβληματίζονται και αναζητούν διέξοδο... Να προβάλλουν τη σημασία του συντονισμού και της κοινής δράσης ανάμεσα στα διάφορα κινήματα, τα μέτωπα δράσης και τις συσπειρώσεις ώστε να συνειδητοποιηθεί, μέσα από την ίδια την πείρα, η ανάγκη του ενιαίου Μετώπου πάλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2007-11-18 00:00:00.0)
Στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης (2002-11-30 00:00:00.0)
Δυναμικό ξεκίνημα (2001-11-01 00:00:00.0)
Ο διεθνισμός στο Συνέδριο (2000-12-13 00:00:00.0)
Ηρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά (1997-09-23 00:00:00.0)
Να ανατραπεί το καπιταλιστικό σύστημα και οι μηχανισμοί του (1996-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ