Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικά ταξίδια
  • Οι μολιερικές "Σοφολογιότατες" θα παρουσιάζονται από τις 22/1 στο "Θέατρο Τέχνης" της οδού Φρυνίχου.Η παράσταση ανατίθεται στους νέους ηθοποιούς του θεάτρου, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Λαζάνη.Η μετάφραση είναι του Ανδρέα Στάικου,η μουσική του Νίκου Πλάτανου,τα σκηνικά - κοστούμια του Νίκου Νατσούλη και η χορογραφία του Κώστα Ρήγου.Παίζουν: Γιάννα Μαλακατέ, Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Δημήτρης Δεγαϊτης, Νίκος Μόσχοβος, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Διονύσης Ακτύπης, Αννα Κουτσαφτίκη κ. ά.
  • Η παράσταση "Ηχώ στο χάος" - το πορτρέτο της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη - θα φιλοξενηθεί από αύριο έως τις 25/1 στο "Ιλίσια".Ο ποιητικός μονόλογος της Μαρίας Πολυδούρη συναντά τον ποιητικό αντίλογο του Κώστα Καρυωτάκη.Πρόκειται για παράσταση - καταγραφή, ένα ιδιότυπο σύμπλεγμα κειμένων και στίχων της Μαρίας Πολυδούρη σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη,σκηνικά - κοστούμια Σωκράτη Σωκράτους,μουσική Κωνσταντίνου Βήτα.Ερμηνεύουν: Ολια Λαζαρίδου, Κωνσταντίνος Βήτας.
  • Εκτός από "Το ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα",με τους Ζωή Λάσκαρη, Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Γιώργο Χριστοδούλου κ. ά., στο "Αθηνά",μπορείτε να απολαύσετε και κλασική μουσική. Τις ημέρες των παραστάσεων, μια ώρα πριν την έναρξή τους και στο διάλειμμα, οι Βοϊσλάβ Ιβάνοβιτς, Νεμπόσα Γιασάρεβιτς και Ζόραν Ιβκοβιτς, από το Σαράγεβο, ενώνουν το ταλέντο σε μια μουσική πανδαισία.
  • Ολοκληρώνεται ο κύκλος των άπαιχτων νεοελληνικών έργων που παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης",στο θέατρο "Αμαλία" της Θεσσαλονίκης, με την επανάληψη του έργου της Μαργαρίτας Λυμπεράκη "Η γυναίκα του Κανδαύλη",σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά,σκηνικά - κοστούμια Ντόρας Λελούδα,μουσική Κώστα Βόμβολου.Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Δημήτρης Ναζίρης, Τάσος Αποστόλου, Ελένη Δημοπούλου, Νένη Κυριάκογλου, Στέλλα Μιχαηλίδου, Δημήτρης Σακατζής (πρεμιέρα αύριο).
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας θα παρουσιάσει στις 31 του Γενάρη το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη,που παίζεται και στο θέατρο "Αυλωνίτη","Ποιος ανακάλυψε την Αμερική",σε σκηνοθεσία Ακίνδυνου Γκίκα,σκηνικά - κοστούμια Σάντρας Στεφανίδου,μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου.Παίζουν: Εφη Τσαμποδήμου και Ηλέκτρα Γεννατά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ