Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λυρική "Αντριάνα Λεκουβρέρ"

Με μια μεγάλη προσωπική της επιτυχία, την ερμηνεία της στην όπερα του Φραντσέσκο Τσιλέα "Αντριάνα Λεκουβρέρ",η σοπράνο Μαρίνα Κρίλοβιτς επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ως μόνιμο μέλος του θιάσου της. Η Μ. Κρίλοβιτς ήταν μεταξύ των καλλιτεχνών που είχαν απολυθεί από την ΕΛΣ, από την προηγούμενη διεύθυνση, μετά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σε Ιδιωτικού Δικαίου.

Η όπερα παρουσιάζεται στις 18 Γενάρη και για έξι ακόμη παραστάσεις (21, 24, 28, 31/1 και 7, 14/2), σε μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη και σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαϊδη.Πρόσωπο πραγματικό η Αντιέν Λεκουβρέρ (1692 - 1730) υπήρξε μεγάλη ηθοποιός της "Κομεντί Φρανσέζ", πρωταγωνίστρια των έργων του Ρακίνα και του Κορνέιγ, φίλη και ερωμένη του Βολταίρου, στα χέρια του οποίου πέθανε μυστηριωδώς. Αυτό είχε συνέπεια ο θάνατός της να πάρει μυθιστορηματικές διαστάσεις. Η όπερα του Τσιλέα βασίστηκε στο θεατρικό έργο, που έγραψε ο Ευγένιος Σκριμπ (1900) και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο λυρικό θέατρο του Μιλάνου (1902).

Το ρόλο της Αντριάνας ερμηνεύουν διαδοχικά οι Μαρίνα Κρίλοβιτς και Βαρβάρα Τσαμπαλή.Τραγουδούν επίσης οι: Μαρία Μαρκέτου, Λυδία Αγγελοπούλου, Μαουρίτσιο Γκρατσιάνι, Δημήτρης Στεφάνου, Γιώργος Ν. Παππάς, Τάσσης Χριστογιαννόπουλος, Γιώργος Σταφέτας, Γιώργος Σαμαρτζής, Σέργιος Καλαμπάκος, Παντελής Ψύχας, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη κ.ά. Στην παράσταση συμμετέχει το Μπαλέτο της ΕΛΣ. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Νίκου Γεωργιάδη,η διεύθυνση της χορωδίας της Φανής Παλαμίδη και η χορογραφία του Ισίδωρου Σιδέρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ