Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο μύθος των ιπποτών

Στο μύθο του βασιλιά Αρθούρου και των ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης βασίζεται η ιστορική φανταστική περιπέτεια του Τζον Μπούρμαν "Εξκάλιμπερ".Ο Μπούρμαν σκηνοθετεί αριστοτεχνικά τη φανταστική περιπέτεια, ξαναζωντανεύοντας τους ήρωες σ' ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό παραμύθι και αποσπώντας το 1981 στο Φεστιβάλ Καννών βραβείο σκηνοθεσίας. Παίζουν οι Νάιτζελ Τέρι, Χέλεν Μίρεν, Νίκολας Κλέι και Νικόλ Γουίλιαμσον. (ΣΤΑΡ 23.00)

"Εντουίν",είναι ο τίτλος της αγγλικής κομεντί του Ρόντνεϊ Μπένετ. Ενας δικαστής, αν και έχει πάρει σύνταξη, αποφασίζει να δικάσει μόνος του τη γυναίκα του κι έναν φίλο του και να εκδώσει την απόφαση για κάτι που μπορεί να έγινε πριν από χρόνια δίνοντας απάντηση στο ερώτημα εάν ή όχι υπήρξαν εραστές. Μεταφορά στην οθόνη του θεατρικού έργου του Τζον Μόρτιμερ. Πρωταγωνιστούν οι Αλεκ Γκίνες, Ρενέ Ασερσον και Πολ Ρότζερ. (ΝΕΤ 00.15)

Την κοινωνική ουγγαρέζικη ταινία "Φιλιά από τη μαμά" σκηνοθέτησε ο Γιάνος Ρότσα. Ο σκηνοθέτης περιγράφει αλλά και εμβαθύνει στη ζωή μιας οικογένειας που διαφέρει από άλλες γιατί θεωρείται αρκετά οργανωμένη. Πίσω όμως από αυτή τη φαινομενική οργάνωση, κρύβεται η μοναξιά, η καταπίεση και η υποκρισία των μελών της. Η διάλυση πλέον θ' αποκαλυφθεί όταν η γιαγιά πεθάνει στο νοσοκομείο. Πρωταγωνιστούν οι Ντοροτία Ουντβάρος, Ρόμπερτ Κολτάι και Κάτι Λατζάι. (ΕΤ3 01.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ