Σάββατο 24 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Πάλι σε κινητοποιήσεις γιατροί και εργαζόμενοι

Για 3η φορά σε έξι μήνες διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Τεράστιες ελλείψεις κατήγγειλαν σε κλιμάκιο του ΚΚΕ, που επισκέφτηκε το ίδρυμα

Το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει η κυβερνητική πολιτική το δημόσιο σύστημα υγείας αντικατοπτρίζεται σε όλο του το μεγαλείο και στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, καθώς και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ξεκινούν τη Δευτέρα κινητοποιήσεις - για τρίτη φορά σε διάστημα έξι περίπου μηνών - διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών από εφημερίες του Νοέμβρη καιΔεκέμβρη του '97, καθώς και να καλυφθεί ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου στο σύνολό του.

Κοντά τους βρέθηκαν χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και ο Χρ. Καράτζαλος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συνοδευόμενοι από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας του ΚΚΕ. Οι εκπρόσωποι γιατρών και εργαζομένων ενημέρωσαν για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σε ό,τι αφορά τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, κατήγγειλαν ότι το υπουργείο Οικονομικών προέβαλλε για τη μη καταβολή το εξής "επιχείρημα": προς το παρόν δε γίνεται να καλυφθούν δαπάνες του '97 από τον προϋπολογισμό του 1998! Ωστόσο, αυτό γινόταν τις προηγούμενες χρονιές, αφού τις εφημερίες των τελευταίων μηνών του κάθε χρόνου τις πληρώνονταν τους πρώτους μήνες του επόμενου.

Σχετικά με το δεύτερο αίτημα, είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ για το 1998 το νοσοκομείο ζήτησε 3,7 δισ. δραχμές για την κάλυψη των αναγκών του, του εγκρίθηκαν μόνο τα 3 δισ. δραχμές. Τα οικονομικά προβλήματαπαραδέχτηκε και ο πρόεδρος του νοσοκομείου, στα στελέχη του ΚΚΕ.

Από την πλευρά γιατρών και εργαζομένων έγιναν επιπλέον σοβαρές καταγγελίες όπως ότι υπάρχει τραγική έλλειψη προσωπικού και οι καθαρίστριες εκτελούν και χρέη τραπεζοκόμων! Δεν υπάρχει φαρμακοποιός, ούτε διαιτολόγος και τα χρέη αυτών εκτελούν διοικητικοί υπάλληλοι! Στο κέντρο υγείας Κιάτου, το οποίο εξυπηρετεί 42.000 κατοίκους, ενώ προβλέπονται 12 οργανικές θέσεις γιατρών υπάρχουν μόνο 2, ενώ δεν υπάρχει ασθενοφόρο, χειριστής ακτινολογικού μηχανήματος, μικροβιολόγος κλπ! Εκτός αυτού, όπως καταγγέλθηκε, το χειμώνα κυκλοφορείς στο εσωτερικό του κτιρίου με... ομπρέλα!

Ο Μπ. Αγγουράκης μιλώντας στους εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων τόνισε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κυβερνητική πολιτική και την προσπάθεια της κυβέρνησης να "ανοίξει" το χώρο της υγείας στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Κατήγγειλε τις θεσμικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για το ΕΣΥ, που, όπως τόνισε, θα επιφέρουν τραγικές εξελίξεις στο ΕΣΥ. Τέλος, τους κάλεσε με τη συντονισμένη δράση τους να ασκήσουν πίεση για τη λύση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι μόνο ο αγώνας τους μπορεί να επιβάλλει λύσεις και δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα βοηθήσει σ' αυτόν τον αγώνα όσο μπορεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ