Σάββατο 24 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέες αποφάσεις για τις 2 Φλεβάρη

Οι αγρότες μέσα από τις Συντονιστικές Επιτροπές ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους, απομονώνοντας τους διασπαστές

Παρά τις προσπάθειες κάποιων αγροτοπατέρων να "καπελώσουν" και να εκτονώσουν τη διάθεση για μαζικές, συντονισμένες και δυναμικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν και στις 2 του Φλεβάρη θα βγουν στους δρόμους με τα αγροτικά τους μηχανήματα συντονίζοντας τη δράση τους με τους συναδέλφους τους αγρότες της Ημαθίας, της Θεσσαλίας, του Εβρου, της Βοιωτίας και άλλων περιοχών.

Προχτές το βράδυ σε μαζική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων που έγινε στο χωριό Στίβος επαναδραστηριοποιήθηκε η περσινή ΣΕΑ και σήμερα, σε νέα σύσκεψη, θα καθορίσει το πρόγραμμα περιοδειών σε χωριά κλπ. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να αλωνίσουν όλα τα χωριά του Λαγκαδά ξεκινώντας τη Δευτέρα από το χωριό Στίβος με "κομβόι" αγροτικών αυτοκινήτων και τρακτέρ, προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα και να ξεσηκώσουν τους συναδέλφους τους, μοιράζοντας παράλληλα και ενημερωτικό υλικό.

Αντίστοιχα την Κυριακή "κομβόι" τρακτέρ θα ξεκινήσει και από τα Κύμινα για να περιοδεύσει σε όλα τα χωριά της δυτικής υπαίθρου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι ΣΕΑ που έχουν δημιουργηθεί, οργανώνουν συσκέψεις στα κεφαλοχώρια για την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών και τη συγκρότηση νέων ΣΕΑ όπου δεν υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα γίνουν συσκέψεις και στην ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τα μέλη των ΣΕΑ δηλώνουν αισιόδοξα για τη συμμετοχή των συναδέλφων τους στις κινητοποιήσεις, αφού όπως αναφέρουν "οι αγρότες δεν έχουν άλλο δρόμο από τον ενωμένο και συντονισμένο αγώνα κόντρα στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται στο εισόδημά τους, τις καλλιέργειές τους και το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους". Στις 2 του Φλεβάρη οι αγρότες θα βρίσκονται στους δρόμους με παραταγμένα τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, είτε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, είτε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Στην αντίπερα όχθη και σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της διάθεσης των αγροτών για αγώνες με συνέχεια και προοπτική, οι δύο Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων του νομού, που ελέγχονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καλούν τους αγρότες σε μια εκδήλωση περικύκλωσης του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θέτουν αιτήματα για αύξηση των τιμών των προϊόντων και κατάργηση των ποσοστώσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει ο δίκαιος αγώνας επιβίωσης σε όλη τη χώρα (2024-01-27 00:00:00.0)
Ραντεβού στις 18 του Γενάρη (2010-01-14 00:00:00.0)
«Φουντώνουν» οι αγωνιστικές διαθέσεις (2001-11-27 00:00:00.0)
Ζεσταίνουν τα τρακτέρ (2001-11-21 00:00:00.0)
Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ (1999-02-10 00:00:00.0)
Με αναμμένες τις μηχανές (1997-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ