Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ζεσταίνουν τα τρακτέρ

Σε ετοιμότητα οι αγρότες της Πέλλας και του Εβρου

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης που από χτες το πρωί βρίσκονται με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις πλατείες των χωριών ή έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους δίπλα σε επαρχιακούς και εθνικούς δρόμους. Δυναμική ήταν η παρουσία τους με τα τρακτέρ τους στην Επανωμή, στη Χαλάστρα, στα Κουφάλια και τη Χαλκηδόνα, ενώ και χτες σε πολλά άλλα χωριά αγρότες με τα μηχανήματά τους έβγαιναν στις πλατείες. Οπως τόνιζαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, οι βαμβακοπαραγωγοί και οι άλλοι αγρότες της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται με αναμμένες τις μηχανές τους και «θα πράξουν» ανάλογα με τις εξελίξεις των αμέσως επόμενων ημερών.

«Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα γιατί οι επιπτώσεις τόσο του κανονισμού, όσο και των μηχανορραφιών της κυβέρνησης και του υπουργείου Γεωργίας έχουν στόχο την πρόσκαιρη εξαπάτηση και το σταδιακό ξεκλήρισμα της αγροτιάς», τόνιζαν οι αγρότες της Χαλάστρας.

Αλλά και οι αγρότες της Πέλλας κλιμακώνουν από σήμερα τον αγώνα τους, βγάζοντας τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα στις πλατείες των χωριών και σε κομβικά σημεία του εθνικού δικτύου. Ιδιαίτερα μαζικές ήταν μέχρι τώρα οι συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μετά από πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ σε πολλά κεφαλοχώρια του νομού. Την απόφαση για την έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους την έλαβαν οι συγκεντρωμένοι παραγωγοί στην Αραβησσό, όπου οι συμμετέχοντες ζήτησαν δυναμική αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών.

Οπως τονίζουν τα μέλη της ΠΑΣΥ που περιοδεύουν και ενημερώνουν τους αγρότες για τις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν, η ΠΑΣΥ δείχνει τη μοναδική διέξοδο, που είναι η συντονισμένη και σε επίπεδο νομού αλλά και πανελλαδικά αντίδραση των μικρομεσαίων αγροτών.

Επίσης, οι αγρότες του νομού Εβρου συσκέπτονται αύριο και μεθαύριο για κλιμάκωση του αγώνα τους. Οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού πραγματοποίησαν την προηγούμενη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ δυναμικό συλλαλητήριο μπροστά στη Νομαρχία, τονίζοντας ότι η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μόνο την αρχή.

Η πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Εβρου θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας. Την Παρασκευή μια άλλη σύσκεψη που επίσης οργανώνει η Ομοσπονδία θα γίνει στις Φέρρες στο Νότιο Εβρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα προβλήματα παραμένουν (2005-01-12 00:00:00.0)
Αγωνιστικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη (2002-08-30 00:00:00.0)
Αποφασιστικά μέχρι το τέλος (2001-12-09 00:00:00.0)
«Φουντώνουν» οι αγωνιστικές διαθέσεις (2001-11-27 00:00:00.0)
Ολοταχώς για τα συλλαλητήρια (2001-11-10 00:00:00.0)
Βγάζουν στους δρόμους τα τρακτέρ (2000-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ