Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ραντεβού στις 18 του Γενάρη

Από το Σαββατοκύριακο αρχίζει η παράταξη των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών

Από τη Δευτέρα 18 Γενάρη βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ από το Σαββατοκύριακο θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους σε συνεταιρισμούς και στις πλατείες των χωριών. Στην προχτεσινή σύσκεψη στα Κύμινα αποφασίστηκε να κινηθούν οι αγρότες με τα αγροτικά τους μηχανήματα προς την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών. Σε άλλες τοπικές συσκέψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αγρότες της Θεσσαλονίκης και της Δυτικής Μακεδονίας αποφασίζουν για παρόμοιες κινητοποιήσεις.

Με συσκέψεις σε χωριά και άλλες εξορμήσεις οι αγρότες του Εβρου ενημερώνουν τους συναδέλφους για την απόφαση που έλαβαν στη σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων να βγουν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους στις 17 Γενάρη. Θα προηγηθούν, την Παρασκευή, 15 Γενάρη, προσυγκεντρώσεις αγροτικών μηχανημάτων στις πλατείες των χωριών, απ' όπου και θα αναχωρήσουν συντονισμένα, δύο μέρες μετά για να καταλήξουν στα τελωνεία του νομού.

Ακαρπη χαρακτήρισαν τη συνάντηση που είχαν χτες με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι των αγροτών της Χαλκιδικής. Οι αγρότες έθεσαν τα αιτήματά τους, όπως την καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης, την καταβολή ενίσχυσης 15.000 ευρώ, την καταβολή της διαφοράς μεταξύ κόστους παραγωγής και εμπορικής τιμής για την πράσινη βρώσιμη ελιά Χαλκιδικής και τη λειτουργία του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει τους ελαιοπαραγωγούς για την καταστροφή της παραγωγής τους. «Ηταν μια άκαρπη συνάντηση, δόθηκαν αόριστες υποσχέσεις και καμία συγκεκριμένη λύση, δηλώνει ο Γιώργος Τσακίρογλου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του μπλόκου της Ν. Τρίγλιας. Η υπουργός μας είπε ότι δεν μπορεί να μας δώσει τις αποζημιώσεις που ζητάμε και που θα αποτελούσε ένα οξυγόνο για τον παραγωγό που παλεύει για την επιβίωση του. Παραμένουμε στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας, όπου έχουμε παρατάξει τα τρακτέρ μας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποφασίζει για το μέλλον των κινητοποιήσεών μας. Πιστεύω ότι θα πάμε σε κλιμάκωση του αγώνα γιατί καμία λύση δε μας έχει δοθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ