Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΕΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ
Νέα αύξηση κατά 2,23%

Στο 1,1 ευρώ το λίτρο

Eurokinissi

Παράλληλα με τα κυβερνητικά σχέδια για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης εμφάνισε σημαντική αύξηση την περασμένη βδομάδα, ενώ γενικά ανοδική είναι η εξέλιξη των τιμών από την αρχή του 2009. Σύμφωνα με τις πανελλαδικές μετρήσεις, την Παρασκευή 8 του Γενάρη σημειώθηκε αύξηση 2,23% στη μέση τιμή της απλής αμόλυβδης, η οποία διαμορφώθηκε σε 1,1 ευρώ ανά λίτρο από 1,076 ευρώ που ήταν στις 30 του Δεκέμβρη 2009.

Επίσης, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επισημαίνει ότι η αύξηση της τιμής σε σχέση με το μέσο όρο των 4 τελευταίων βδομάδων ήταν 2,85%.

Η τιμή της αμόλυβδης αναμένεται να αυξάνεται διαρκώς και χωρίς τη νέα φορολογική επιβάρυνση από την κυβέρνηση, καθώς ευνοείται η μεγαλύτερη κερδοσκοπία από τις εταιρίες, λόγω της σταθερής αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Ετσι κι αλλιώς, παρά την κάθετη πτώση των τιμών τον περασμένο χρόνο, η τιμή της βενζίνης δεν επανήλθε στα επίπεδα των ετών πριν ξεκινήσει το «ράλι» του πετρελαίου. Νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις διεθνείς τιμές θα οδηγήσουν σε μια εύκολη διαδικασία συνεχών ανατιμήσεων στη λιανική των καυσίμων, που θα συμπαρασύρει και τα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης. Η πρόταση του ΚΚΕ, για κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο αγροτικής κίνησης, αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η μόνη διέξοδος για τα λαϊκά νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ