Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των νομών

Τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις την Τρίτη 19 του μήνα αποφάσισαν οι αγρότες της Πελοποννήσου

Παμπελοποννησιακή αγροτική κινητοποίηση με συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των νομών, την Τρίτη 19 Γενάρη, αποφάσισαν χτες αργά το βράδυ στην Ξυλοκέρα Ηλείας, εκπρόσωποι των μικρομεσαίων αγροτών που ήρθαν από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου και της Ζακύνθου. Στη σύσκεψη που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, κεντρικό σύνθημα - όλων των συνδικαλιστών και των αγροτοκτηνοτρόφων που παραβρέθηκαν - ήταν «αγωνιστικές κινητοποιήσεις τώρα σε συντονισμό και κλιμάκωση με το αγροτικό κίνημα της χώρας. Στήνουμε αγωνιστικά μπλόκα και βγαίνουμε νικητές».

Οι τιμές παραγωγού είναι εξευτελιστικές σε όλα σχεδόν τα αγροτικά προϊόντα (λάδι με τιμή κάτω από 2 ευρώ, ελιές, σταφύλια, σταφίδα και άλλα) και δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής το οποίο κάθε χρόνο μεγαλώνει με... γεωμετρική πρόοδο. Την ίδια στιγμή, για παράδειγμα, ενώ το ελαιόλαδο «φεύγει» μέχρι και δύο ευρώ το κιλό από τον παραγωγό, αφού περάσει από τους μεσάζοντες και τους εμπόρους, «κάθεται» με 5 ευρώ και άνω το λίτρο στα ράφια των σούπερ μάρκετ, δηλαδή 150% πάνω. Ανάλογη κατάσταση ισχύει και στα κτηνοτροφικά προϊόντα.

Για την επιτυχία της παμπελοποννησιακής κινητοποίησης, εντείνονται οι περιοδείες με στόχο να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ